25 September 2016

POMADE ASET KEYAKINAN BAGI KAUM LELAKI

kaum lelaki

REVIEW l Pomade Aset Keyakinan Bagi Kaum Lelaki 

Rambut secara asasnya adalah aset bagi kaum lelaki. Dimana rambut tanda anda seorang yang menjaga kekemasan ketika di luar rumah.

Ketika dahulu aku pernah ditanya oleh seorang pensyarah......
........"Produk apa yang ingin kamu pasarkan?".......
Secara jujurnya, aku akan pasarkan produk mengenai keyakinan bagi kaum lelaki seperti minyak rambut dan lain-lain. Maklumlah zaman serba moden begini, kaum lelaki mula menyedari bahawa pentingnya kekemasan dalam kehidupan seharian. 

Hampir setiap kali ditanya, "kau guna minyak rambut apa paez?", "Boleh hantar gambar minyak rambut tuh tak? Nak beli untuk husband" dan macam-macam ragam lagi. 

 kaum lelaki

So, kali ini aku ingin kongsikan minyak rambut kekal bergaya iaitu Walter Pomade dan Skull Republic Pomade. Apa perbezaan kedua pomade ini adalah dari segi strong dan bau. 

kaum lelaki

Skull Republic Pomade lebih sesuai dipakai ketika korang kerja melebihi 12 jam sehari kerana ketahanan pomade ini mampu bertahan dan korang akan kelihatan lebih segar walaupun hampir 12 jam di luar rumah. Bau Skull Republic lebih kuat berbanding Walter Pomade. 

 kaum lelaki
Walter Pomade antara pomade kegemaran aku setiap kali keluar bekerja kerana bau yang agak lembut membuatkan aku lebih selesa dengan bauan blueberry. Dari segi ketahanan Walter Pomade sesuai kepada mereka yang bekerja dalam suasana aircond. Dimana rambut korang akan kelihatan shiny dan menyerlah. 

kaum lelaki

Bekerja sebagai Coach Cabin Crew yang tidak menentu, membuatkan aku tidak risau akan ketahanan rambut setiap kali bekerja. Ada juga kadangkala tidur hanya 3 jam sehari membuatkan aku tidak risau untuk menyisir rambut dalam keadaan yang penat. 

Sebelum aku berjumpa dengan walter pomade dan skull republic, hampir setiap hari aku stress untuk menyikat rambut kerana rambut aku yang lurus sukar untuk dibangunkan. 

Semenjak bertemu 2 jenis pomade ini, semudah 60 saat untuk aku merapikan rambut yang selama ini sukar dibangunkan. 

kaum lelaki


pomade

Setiap hari aku jadikan rambut adalah aset akseori aku supaya lebih yakin dan segar apabila berhadapan dengan penumpang. 

pomade

Aku juga sering melakukan aktiviti outdoor. Secara tidak langsung pomade membantu aku dalam kelihatan sediakala seolah tidak melakukan sebarang aktiviti lasak. 


Cara penggunaan Pomade :
  1. Pastikan rambut anda dikeringkan dahulu untuk ketahanan rambut lebih lama.
  2. Calitkan sedikit pomade sebesar syilling 20 sen.
  3. Ratakan keseluruhan rambut.
  4. Pastikan korang gunakan sikat bergigi rapat supaya mudah rambut dibangunkan.


Akhir sekali, korang akan rasa kelainan selepas menggunakan kedua pomade ni. Apa lagi jom beli untuk diri sendiri, husband, family dan rakan baik korang, supaya mereka kelihatan lebih kemas dan segar. 




Kalau korang berminat, korang boleh whatapps di talian tertera :

019 - 206 1053



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign