16 Disember 2013

HIMPUNAN PENULIS BLOG TERBESAR ( BLOGGER MOST WANTED )

ENTRY kali ni nak habaq sikit tentang pengalam event terbesar iaitu
HIMPUNAN PENULIS BLOG TERBESAR ( BLOGGER MOST WANTED ) ...




Terima kasih kepada pihak pengajur kerana sudi mengadakan
event terbesar dan scara tidak langsung dapat merapatkan ukhwah
antara penulis blogger di Malaysia .

Rata-rata , orang yang bukan penulis blogger ..
bila ade dergar event Himpunan blogger , diorang rasa macam simple dan *krik krik krik ..
tapi buat aku  dan rakan-rakan blogger yang lain ,
kami dapat merasakan yang kami dihargai ...

Bila dergar event blogger ,
punyalah semagat aku dah terpacak 5.30 pagi di MINES ..

sebernanya aku datang awal , sebab nak siapkan brang-brang
untuk dijual pada hari event tersebut ..
booth 22 yang brdekatan dengan tandas male / female ...

Pusing 360'c ke belakang terperasan
kaunter Blogger most wanted dah bukak ..
apa lagi , pegi check nama
untuk dapatkan baju laaa ...



Selepas daftar dapat , dapat beg kertas
Blogger Most Wanted  ..
*operasi selongkar ..
dapat baju , buku TNI dan Kad BMW ..
apa itu BMW ...
Blogger Most Wanted laa ..


Ni buku dari TNI ..
terima kasih TNI ..



Kad BMW ..
* Blogger Most Wanted .

Pukul 9 pagi , mata aku sudah berkeliran mencari Ben Aashari ,
tapi sayang ben ashari tidak ku temui *dia tk dtang pun .
tengah mata berkeliran , terdergar suara
*macam cantik je , macam comel je .
agakanya siapa erk ....
aku pun terus pergi ke pentas utama ..
tengok-tengok sharifah sakinah laaa dengan marsha ..

Agak terkejut jugak , sebab muka diorang tak dapat nak cam .
tapi , bila depan-depan baru perasan ..
Walaupun sharifah sakinah yang agak celupar sikit mulut dia ..
tapi aku suka dia ..
opss ~ suka macam mana tuh ..
suka tengok video dia yang gila-gila happening ...
Dia agak tinggi dan putih ..
tinggi dia hampir 180 cm ..
kemungkinan ......
sebab dia tak pakai hell pun , just pakai kasut biasa jeee ...

Balik ke belakang tengok ramai sangat yang amek gambar
dekat papan blogger most wanted
*papan kot , main sebut jee .. 



I'm at the larget bloggger gathering in Malaysia ..
yeahhh ! I LIKE ..


tiba-tiba malu pulak ,
sebab  ramai perhatikan aku amek gambar ..
*ade aku kesah ..
nak jugak amek gambar ...




Try ambil peluang ...
Hikayat villa kata
" kalau banyak like dekat akaun fb "
dia bagi aku melancong kt hikayat villa ..
kepada yang murah hati tu ..
meh lah sini like gambar saya di fb  .
akaun fb .. please like
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1442455292649430&set=o.388928561242148&type=1&theater
# tarikh tutup penyertaan 31 Disember 2013 .



Ni my sis farah hana ..
kalau sesiapa yang berminat ingin menjadi ahli SHAKLEE .
habaq dekat dia yek ..
macam mana ?
ni caranya ...
https://www.facebook.com/farah.hana.9256028?fref=ts


 Sooo gooooddd ... 


Muka aku yang agak pemalu .
*hihihihi


Siapa kenal saya ? yang edarkan kertas supplement shaklee



di Booth 22 ..


Ni my sis yang kedua ..
# booth 22


Agaknya tu muka ape erk ?

Pukul 11.45 hampir terlupa yang aku ada
Seminar " perniagaan bermula dari blogger "
walaupun agak simple penyampaian , tapi cukup padat ..

Semasa menunggu penceramah seminar tu ..
tiba-tiba ade orang tegur
" nak join IQRA tak " .
aku jawab IQRA tu ape ?
dia kata satu perbadanan SUKARELAWAN .
* secara tak langsung aku dah berminat , sebab
dah lama aku nak join berbadan sukarelawan .
tapi , tak tahu macam mana ..
aku amek borang tu , terus isi ...


Selepas T-A-M-A-T seminar tu ..
aku terus ke booth 22 ..
sambil perut nyanyi lagi Linkin Park ..
memang lapar gila , buka je bungkus nasi lemak tuh .
rupanya dah basi .. kesian den .. tak de rezeki namanya ..

Pukul 1.50 petang dapat invited ke Dewan Cemerlang ,
untuk sesi bersama Iqram Dizly


Sebut je Iqram Dizly tentu orang dah kenal selebriti ni ..
dia agak tinggi dan putih ..
kulit dia memang bersih , kemungkinan cream .
*hihihi , sorry Iqram ..

sebelum acaran tu brlangsung , tengok juga muka dia ..
dia agak nervous jugak , sbb dia solo .
berbanding Marsha dengan sharifah sakinah
*macam cantik je , macam comel je ..

Tapi , bila je dia naik pentas , kami terus bagi isyarat yang positif ..
secara tak langsung nervous dia beransur pulih .
*ayat skemah kan ...
tiba-tiba dia suruh semua bangun , untuk menari poco-poco ..

Memang terbaik , senaman poco-poco .
walaupun pergerakkan sama , tapi berpeluh yang agak cepat ...

Iqram Dizly meluahkan perasaan sedih dia terhadap individu
yang mulut celupar *ustazah twitter ..
dia meluahkan ..
" dia ade ambil gambar bersama Dafi dan Lana Nordin " .
selepas upload ade yang tweet katakan ,
pakaian Lana Nordin yang menjolok mata ..
*komen yang agak pedas lagi , tapi lupa pulak .

Dia mencari gambar ustazah twitter tu ,
rupanya ustazah tu pakai tudung dan lengan pendek ..
Iqram Dizly tak terkata apa ..
dan dia kata "adakah ini pakaian seorang muslimah "
jeng .. jeng .. jeng ...

Paling dia sedih , bila orang tweet dia ..
" Selamat pengantin baru buat che ta dan zain . Iqram bila pulak nak khawen " .
tweet yang dia paling sedih ..
*suara sebak ..

Tak pe , walaupun iqram sudah berumur 32 tahun .
dia perlu bersabar kerana , jodoh milik allah ....

Kalau nak cerita lagi ni , penat visited nak baca ni .
*hihihi ..

macam-macam aktiviti yang ada semasa program Iqram Dizly .
antarannya ialah cabutan bertuah , yang memenangi Phone Blackberry dan Iphone 5S  .
macam-macam lagi ...

tapi , jeles gak dekat Uni Razak ..
asyik budak dia je dapat cabutan tu ..

Ni antara komen Iqram slepas tamat event tu



# Bro Iqram Dizly hanya ada akaun Twitter , Instagram dan keek .


Tepat Jam 4 petang , my sis kata
terus nak kemas-kemas2 barang , sebab ramai dah beransur pulang ..
alasan kedua sebab perut lapar ..
hehehehe ..
terus kemas dan cari kedai makan di Mall sebelah tu ...


Banyak pengalaman di Blogger Most Wanted ..
Harap ada banyak event seperti ini di Malaysia ...
terima kasih kepada pihak Sponsor , pengajur dan lain-lain ..
terima kasih juga kepada YB Datuk Shabery Chek kerana merasmikan
Himpunan Penulis Blog Terbesar di Malaysia ..


# Perasaan happy masih di dalam hati .... 








Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign