24 Disember 2013

P1 WIMAX SUCKS


Entry kali ini aku nak habaq sikit tentang P1 wimax Sucks ...

Mungkin Entry kali ini boleh menyebabkan ksalahan undang-undang 
yg akan dkenakan oleh aku sendiri ..

tetapi , atas dasar bukti-butki yang akan aku kluarkan
korang boleh fikir dengan seluas-luasnya .

Kali ini aku memberanikan diri untuk mengeluarkan pendapat
sebagai bekas pengguna P1 sendiri ..
Opsss bukan aku , tetapi my sis ...

Mungkin korang mula terpikir , apa penyebab P1 Wimax digelar sebagai Sucks .
begini ceritanya .........

2 Tahun lepas nama P1 menjadi satu nama yang agak terkenal
dimana P1 menawarkan perkhidmatan Internet ..

Atas dasar P1 yang agak lembap ,
aku dan my sis bersetuju untuk berhenti melanggan P1 ..

Prosedur dan perkhidmatan P1 agak leceh sehinggakan terpaksa email banyak kali .
Kenapa kami email ? call perkhidmatan dia pun tak berangkat mcam mana nk call ?
senang crita habis kredit lah kalau call P1 .

Bermula cerita , my sis terkejut bila namanya dikenakan CTOS .
Apa itu CTOS ?


P1 email my sis dia kata , nama my sis kena CTOS .
Dengan perasaan marah , my sis email dia dan tunjukkan bukti
bahawa P1 sudah hantar email pemotongan bil ...
Dan untuk pengatahuan korang , my sis dah pulangkan modem serta
melunaskan bil-bil akhir di kaunter P1 sendiri ..

Tiba-tiba P1 email , dia kata nama my sis kena CTOS .
Memang stop kena maki laa ,
mana tak , nak buat terminated pun leceh gila .
tiba-tiba nama kena CTOS . * WTH .

Lepas tu my sis kata " saya nak P1 tarik balik nama saya dari CTOS ,
jika tidak , saya ambik tindakan keatas P1 "
and then , P1 pun reply . dia kata " Saya boleh tarik nama anda dari CTOS ,
tapi anda dkenakan Rm 50 untuk proses pmbuangan nama dari CTOS .
My sis reply " Itu bukan masalah saya , kenapa P1 pandai memandai masukkan
nama saya dari CTOS , sedangkan saya tiada apa-apa lagi hutang dengan P1 .
P1 reply dia kata " Okay "

Sejak hari itu , P1 tak de hantar sebarang email ...

Bberapa minggu slepas tu , aku terjumpa satu group .
nama group tu P1 Wimax Sucks
ni link group tu CLICK HERE


Untuk pengetahuan korang , seramai 17,561 ahli di dalam group ni buat masa skarang

Jadi , bila admin group tu approve aku ,
aku terus baca setiap post yang dipost oleh ahli group tu ,

banyak rintihan ahli group tu ..

Seperti CTOS , Line lembap , Quota cepat habis , 
dan macam-2 lagi rintihan yang aku baca .

So now , aku nak tunjukkan rintihan ahli group P1 Wimax Sucks

Di bawah ini antara sedikit Rintihan pengguna P1 ,
Anda melihat , anda yang memikirkan ..

























Ni serba sedikit yang aku dapat kongsikan dekat korang ,
kalau korang nak tahu lebih lanjut ...
masuk ke group P1 Wimax Sucks

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ramai Blogger yang dlete entry pasal P1 Wimax Sucks
selepas dihantar Notis Amaran dari P1 .

Ni Notis Amarannya

Kurang jelas ... Okay , aku tunjukkan dalam bentuk yang lebih jelas k .

Salam sejahtera, tanpa prejudis, kami mendapati artikel saudara ada mempunyai unsur fitnah dan kesalahan fakta mengenai insiden yang melibatkan syarikat kami. 
Dukacita dinyatakan, sama ada niat anda memuatnaik artikel ini adalah dengan sengaja atau tidak, artikel ini telah memberikan tanggapan negatif terhadap syarikat kami. Untuk fakta sebenar mengenai artikel ini (insiden Selayang Rempuhan Kereta), sila muat turun maklumat berikut di pautan ini http://bit.ly/penafianp1_2
Kami memohon jasa baik anda agar saudara dapat memadamkan atau membetulkan fakta ini dalam tempoh 48 jam, sekiranya saudara gagal berbuat demikian, pihak kami tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang ke atas saudara. 
Sekali lagi, kami memohon jasa baik saudara agar lebih prihatin, bertanggungjawab dan beretika dalam melaporkan sesuatu berita. 
Sekian terima kasih 

Slepas Entry aku dterbitkan , adakah P1 akan menghantar notis itu kt aku ?

Sebelum P1 nak hantar Notis amaran tu kat aku ,

Hantar notis tu dekat Denaihati.com skali yek .

Buat pengetahuan yang bukan blogger ,
Denaihati.com adalah Blogger yang terkenal
dan baru memenangi Awards Blogrrr dalam kategori personal .
Kalau P1 berani , cer hantar Notis amaran tu kat Denaihati.com

Apa yang Denaihati.com komen ...


Antara Entry Denaihati.com tentang P1 wimax tak boleh harap .


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kreatif tak pengguna P1 : DM Mustaini

DM Mustaini meleraikan kotak P1 , siapa kotak P1 rosak
bolehlah rujuk kepada DM Mustaini . hehehe


DM Mustaini cuba basuh kotak P1 menggunakan air
( hanya plastik sahaja , tak de nilai pun )

Selepas basuh , still boleh menggunakannya .
kreatif betul DM Mustaini .

Kotak P1 hanya layak duduk di Jamban .

Untung P1 dapat pengguna yang kreatif sperti DM Mustaini


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Tinggi tak ranking Group P1 Wimax Sucks


Apa kata korang ....


Ahli P1 Wimax Sucks lebih tinggi dari ahli P1 Wimax


Gambar P1 kena serang .

Kurang jelas boleh KLIK DISINI



Tempat paling sesuai P1 ..
Teka di mana ?

Hampir je lagi ..



Tempat paling sesuai ...

Agaknya lepas dipanaskan , LINE okay tak ?

P1 kotak hitam nak bunuh diri .
*bukan nak bunuh diri lah , tapi nak cari LINE .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ramai Ahli group P1 Wimax Sucks telah mengadu hal ini di SSKM .

So , SSKM dah bagi jawapan serba sedikit .

Dan aku harap , SSKM dapat bagi kerjasama dengan setulusnya .

- - - - - - - - - - - -

Kerana P1 .......
Rakyat Malaysia yang terdiri 3 bangsa , telah bersatupadu
dan secara tidak langsung , hasrat 1 Malaysia tercapai ..
hehehehehehe .

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Okay , sampai disini entry tentang P1 Wimax Sucks .

Akhir Kalam

Aku bukan nak memburukkan P1 Wimax , tapi entry ini adalah pendapat aku
sebagai BEKAS pengguna P1 .. Jadi , mana-mana pihak P1 nak hantar notis
amaran fikir lah dua tiga kali sebelum hantar . Take note !

By : Faez Ramly
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign