29 Disember 2013

RIZA SHAHRIZ ABDUL AZIZ JUTAWAN DI US A.K.A ANAK DATIN SERI ROSMAH


As salamulaikum dan selamat sejahtera 


Entry kali nak habaq tentang Anak kepada  Datin seri Rosmah
dengan suami pertamanya iaitu 
Abdul Aziz Bin Nong Chik ... 

Mesti korang pelik , kenapa entry kali ini aku nak habaq 
tentang Anak DS Rosmah ..




Riza Shahriz Bin Abdul Aziz atau dikenali sebagai 
Riza Shahriz Abdul Aziz adalah seorang penerbit perfileman Hollywood .


Riza Shahriz baru berusia 36 tahun, sebelum berjinak dengan dunia perfileman Hollywood, beliau merupakan seorang investment banker yang menetap di London selama 10 tahun. Mungkin saja Riza telah menjadi kaya raya melalui pelaburan yang dibuatnya waktu itu.


Apalah sangat kondo 15 bilik bersaiz 7728 kaki persegi dengan beranda
bersaiz 1244 kaki persegi yang berpandangan indah kota New York yang
mrupakan antara kondo termahal didunia . Monthly maintenance saja
menelan kos RM60 ribu . Buat seorang jutawan seperti Riza.


Tapi tak sangka ya Rosmah punya anak jutawan yang berjaya di oversea ! 

Semoga penglibatan Riza dibidang perfileman Hollywood bakal mengharumkan
nama negara dan mana tahu, Riza mampu membawa satu Transformasi kepada
industri filem tempatan satu hari nanti.

Najib pasti tumpang bangga dengan pencapaian anak tirinya ini. Malah 1Malaysia pun ikut tumpang bangga ! 

Riza Aziz merupakan seorang penerbit filem Hollywood, pemilik bersama dan CEO Red Granite Pictures.




Plakon-plakon memang hebat belaka, nama2 seperti Leonardo DiCaprio,
Christian Bale, Megan Fox dan Daniel Radcliffe dan pengarah ternama
Martin Scorsese terlibat dengan filem2 Red Granite. ( Semuanya main juta2 ok )

Artikel The REAL DEAL diatas bertarikh 4 Disember 2012 ....
Dah setahun baru kita tahu ....
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign