18 Disember 2013

SAHABAT IQRA ( PROJEK IQRA )





SAHABAT IQRA PEMANGKIN GENERASI

Saya sudah Berdaftar anda bila lagi ~

Bila sebut Projek Iqra , rata-rata ramai kurang dergar ..
mungkin ...
" Apa itu Projek Iqra "
" siapa pengasas Projek Iqra "
" apa aktiviti projek Iqra "
" apa yang disampaikan oleh Projek Iqra "
Semuanya ingin tahu apa itu PROJEK IQRA .

Bermula cerita aku tentang Projek Iqra ..

Baru-baru ini , aku hadir ke event Blogrrr ,
pada 14 Disember 2013 .
di MIECC , MINES .

Pendekkan cerita ...


Mungkin Allah ingin pertemukan aku dengan projek iqra ,
maka aku daftarlah satu seminar
tentang ...
" perniagaan bermula dari blogger "
okay , stop ....


Sedang menunggu penceramah seminar tu ,
ada seorang lelaki ..
Kulit sawo matang , tinggi 170 cm
dan berat 64 ( anggaran sesuka hati ) .
menegur aku ....


Dia kata , nak join SAHABAT IQRA tak ? 
( sambil tunjuk borang )
" Hah " sahabat Iqra ? apa sahabat iqra tu ..
( dalam hati aku ade 1001 pertanyaan .. )

Dia tunjukkan flyes ..

Maka ..... muncul 3 orang wajah di dalam flyes tu

Dia kata , inilah PENGASAS PROJEK IQRA ..

Projek Iqra lebih kepada aktiviti sukaralewan ..
dimana membantu Anak yatim dalam program
Pendidikan , Kesihatan dan lain-lain yang memberi manfaat kepada mereka ..

" Dah lama aku mencari badan yang membuat sukaralewan
akhirnya jumpa juga ... yes ! "

Tanpa membuang masa ...
aku terus amek form Projek Iqra ,
terus isi lebih detail ..
( sambil dia menerangkan serba sedikit tentang projek iqra )

Borak-borak dengan dia , sampai terlupa nak tanya
siapa nama dia sebernanya ...

Lepas habis seminar tu , terus dia mencari mangsa
untuk mengisi form Projek Iqra ..


Jadi ... aku tidak tahu siapa nama dia ...


Lepas balik ke Booth 22 , aku cerita dekat my sis tentang
" Projek Iqra "
dia pun berminat sama untuk menyertai ...


Sambil cerita , lelaki itu lalu dihadapan booth 22 ..
aku nak panggil dia ..
tapi ..... siapa nama dia ..
( pulak daaaaa ) .


kejar punya kejar .... aku cuit bahu dia ,
" Akak , aku nak isi form Projek Iqra lah "
dia terus dtang ke booth 22 ..
tanpa membuang masa ...
" Ehh , siapa nama erk "
dia jawab ...
" ARIS "
( terus minta nombor telefon dia , untuk contact )

Akhir kalam ....

Siapa nak join Projek Iqra 


LIKE pages facebook Projek Iqra
https://www.facebook.com/ProjekIqra


Jadi , pendapat aku laa ..

tak sia-sia korang daftarkan diri sebagai sukaralewan Projek Iqra kerana

" Sebaik-baik manusia adalah yang memberi manfaat kepada orang lain "


Jadi ... Apa lagi ..

DAFTARKAN DIRI ANDA SEBAGAI SAHABAT IQRA .


" SAHABAT IQRA PEMANGKIN GENERASI "

By : Faez Ramly
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign