25 September 2016

POMADE ASET KEYAKINAN BAGI KAUM LELAKI

kaum lelaki

REVIEW l Pomade Aset Keyakinan Bagi Kaum Lelaki 

Rambut secara asasnya adalah aset bagi kaum lelaki. Dimana rambut tanda anda seorang yang menjaga kekemasan ketika di luar rumah.

Ketika dahulu aku pernah ditanya oleh seorang pensyarah......
........"Produk apa yang ingin kamu pasarkan?".......
Secara jujurnya, aku akan pasarkan produk mengenai keyakinan bagi kaum lelaki seperti minyak rambut dan lain-lain. Maklumlah zaman serba moden begini, kaum lelaki mula menyedari bahawa pentingnya kekemasan dalam kehidupan seharian. 

Hampir setiap kali ditanya, "kau guna minyak rambut apa paez?", "Boleh hantar gambar minyak rambut tuh tak? Nak beli untuk husband" dan macam-macam ragam lagi. 

 kaum lelaki

So, kali ini aku ingin kongsikan minyak rambut kekal bergaya iaitu Walter Pomade dan Skull Republic Pomade. Apa perbezaan kedua pomade ini adalah dari segi strong dan bau. 

kaum lelaki

Skull Republic Pomade lebih sesuai dipakai ketika korang kerja melebihi 12 jam sehari kerana ketahanan pomade ini mampu bertahan dan korang akan kelihatan lebih segar walaupun hampir 12 jam di luar rumah. Bau Skull Republic lebih kuat berbanding Walter Pomade. 

 kaum lelaki
Walter Pomade antara pomade kegemaran aku setiap kali keluar bekerja kerana bau yang agak lembut membuatkan aku lebih selesa dengan bauan blueberry. Dari segi ketahanan Walter Pomade sesuai kepada mereka yang bekerja dalam suasana aircond. Dimana rambut korang akan kelihatan shiny dan menyerlah. 

kaum lelaki

Bekerja sebagai Coach Cabin Crew yang tidak menentu, membuatkan aku tidak risau akan ketahanan rambut setiap kali bekerja. Ada juga kadangkala tidur hanya 3 jam sehari membuatkan aku tidak risau untuk menyisir rambut dalam keadaan yang penat. 

Sebelum aku berjumpa dengan walter pomade dan skull republic, hampir setiap hari aku stress untuk menyikat rambut kerana rambut aku yang lurus sukar untuk dibangunkan. 

Semenjak bertemu 2 jenis pomade ini, semudah 60 saat untuk aku merapikan rambut yang selama ini sukar dibangunkan. 

kaum lelaki


pomade

Setiap hari aku jadikan rambut adalah aset akseori aku supaya lebih yakin dan segar apabila berhadapan dengan penumpang. 

pomade

Aku juga sering melakukan aktiviti outdoor. Secara tidak langsung pomade membantu aku dalam kelihatan sediakala seolah tidak melakukan sebarang aktiviti lasak. 


Cara penggunaan Pomade :
  1. Pastikan rambut anda dikeringkan dahulu untuk ketahanan rambut lebih lama.
  2. Calitkan sedikit pomade sebesar syilling 20 sen.
  3. Ratakan keseluruhan rambut.
  4. Pastikan korang gunakan sikat bergigi rapat supaya mudah rambut dibangunkan.


Akhir sekali, korang akan rasa kelainan selepas menggunakan kedua pomade ni. Apa lagi jom beli untuk diri sendiri, husband, family dan rakan baik korang, supaya mereka kelihatan lebih kemas dan segar. 




Kalau korang berminat, korang boleh whatapps di talian tertera :

019 - 206 1053



23 September 2016

BAS NICE IMPERIAL MENAWARKAN PERJALANAN KELAS PERTAMA DI MALAYSIA

nice executive coach

REVIEW l Bas Nice Imperial Menawarkan Perjalanan Kelas Pertama Di Malaysia.

Perjalanan begitu selesa dengan menaiki sebuah bas mewah yang dikenali sebagai Nice Imperial. Tentu rata-rata netizen kurang mengetahui bahawa anda juga berhak menaiki sebuah bas mewah yang dilayan seperti di dalam penerbangan. 

Nice Imperial menawarkan kerusi yang berasingan dengan penumpang lain. Malah, anda juga akan dilayan oleh seorang pelayan (cabin crew) seolah anda berada di dalam penerbangan mewah. 

Nice Executive coach menggunakan konsep business class pertama di Malaysia bagi memastikan keselesaan para penumpang ketika di dalam perjalanan.

Apa yang menarik, perjalanan korang tentu selesa dengan kerusi urut ogawa dan korang akan dihidangkan makanan ketika di dalam perjalanan. 

nice executive coach

Pada masa ini, Nice menyediakan khidmat perjalanan bagi laluan berikut :
  • Kuala Lumpur - Singapura
  • Singapura - Kuala Lumpur 
  • Kuala Lumpur - Pulau Pinang
  • Pulau Pinang-Kuala Lumpur
Korang boleh menaiki bas Nice di Stesen KTM Kuala Lumpur, KL Sentral dan Terminal Bersepadu Selatan. 


nice executive coach

nice executive coach

Para pemandu Nice adalah yang berpengalaman luas dan mempunyai rekod yang baik bagi memastikan penumpang dalam keadaan selamat ketika di dalam perjalanan.

Buat pengatahuan korang untuk menjadi seorang pemandu Nice bukan mudah, kerana pemandu tersebut mestilah bermula memandu bas Plusliner terdahulu, untuk memastikan keselamatan penumpang kelas pertama dalam keadaan selamat. 

Nice juga menyediakan perkhidmatan charter, jadi bolehlah lepas ni bagitahu boss korang gunakan perkhidmatan Nice sebagai pengangkutan ke suatu tempat yang lain.

Akhir sekali, korang boleh dapati tiket Nice di Kaunter TBS, KTM Kuala Lumpur, KL Sentral, Terminal Sg. Nibong dan The Plaza Beach Road (Singapore). Korang juga boleh beli melalui online di Catchthatbus, RedBus, easybook dan lain-lain. 


Nak tahu lebih lanjut, korang boleh stalker di 

laman web Nice Executive Bus



ATAU

KTB Infoline : 03 4045 8878 


22 September 2016

JERAMI BUAH CEMPEDAK JANGAN DIBUANG !

resepi goreng

FOOD REVIEW l Jerami Buah Cempedak Jangan Dibuang !


Agak berabuk sedikit blog aku setelah beberapa minggu tidak update sebarang perkongsian di laman blog ini. Maklumlah, kekangan masa bekerja yang tidak menentu menjadi diri ini lupa akan blog sendiri. 

Kali ini, aku ingin kongsikan masakan dari kaum Banja. Aku kongsikan bukan bermakna aku kaum Banja, tetapi masakan ini dikongsi oleh seorang kaum Banja. Katanya, ramai yang tidak tahu tentang jerami cempedak boleh dimasak dan makan dengan nasi panas begitu sahaja. 

Kali pertama menikmati jerami cempedak agak pelik sedikit, maklumlah sebelum ini kita cuma ambil isinya dimakan atau digoreng dengan tepung. Tapi kali ini aku makan jerami yang selama ini rata rakyat Malaysia membuangnya tanpa mengetahui bahawa jerami itu boleh dimakan. 

Kesempatan kali ini, aku ingin kongsikan resepi Jerami Goreng tanpa membuangnya di tong sampah. Kebiasanya, isi cempedak aku lebih memilih goreng tepung. Maklumlah, kalau makan begitu sahaja, beranginlah satu badan korang. 

jerami goreng
  1. selepas korang mengeluarkan isi buah cempedak, korang akan nampak selaput jerami.
  2. Aku menggunakan pisau untuk memisahkan jerami tersebut dengan kulitnya.
  3. Korang basuhkan jerami tersebut sehingga bersih dan rendamkan selama satu malam dengan meletakkan garam secukupnya.
  4. Kemudian, korang hiriskan bawang dan cili padi (kalau nak pedas, letak lebih pun takpe) bergantung pada jerami cempedak tersebut.
  5. Tuangkan minyak sehingga panas, kemudian letakkan bawang dan cili padi tersebut. Setelah itu, letakkan jerami tersebut dan gaul seperti biasa.
  6. Letakkan sedikit garam (agak-agak sebab korang dah rendamkan garam dengan jerami tersebut)
  7. Agak-agak dah garing, korang dah boleh angkat dan hidangkan bersama nasi panas. 


Sebentar tadi lepas aku hidangkan diatas meja, fuh ! semua puji jerami cempedak goreng sedap dan berlemak. Aku harap lepas ni korang jangan membazir dan gunakan sumber yang Allah beri tanpa membuangnya. 

Akhir sekali, korang jangan lupa kongsikan resepi ini untuk mengelakkan pembaziran tau. 




11 Ogos 2016

KISAH MENYAYAT HATI ANAKKU MENUMPANG KASIH DENGAN IBU KUCING !


STORY l Kisah Menyayat Hati Anakku Menumpang Kasih Dengan Ibu Kucing

Anak-anak itu satu anugerah dari Allah kepada ibu-bapa untuk saling melengkapi dengan ikatan kasih sayang dalam kekeluargaan. 

Oleh itu, coretan dari kisah Puan Nadia Hazmi tanpa sedar menyedarkan ibu-bapa diluar sana untuk tidak mengabaikan anak-anak mereka. Psikologi kanak-kanak itu sejak lahir, mahu didampingi oleh seorang ibu yang dapat memberi perhatian kepada mereka.

Perkongsian kisah Puan Nadia di laman facebook peribadinya dapat perhatian netizen bahawa anak-anak itu perlu diberi perhatian walaupun umurnya sedang meningkat. 

Jom ikuti kisah coretan "Sayang Sang Putera Sulung"


Maghrib tadi ! lepas mama bebel2 dia, suruh stop main dengan kucing..
Mama: Rayyan, pegi wuduk n solat.. *rayyan pun melangkah dgn penuh malas.. 
Rayyan: hurrmmm... kan seronok kalau ayen dapat jadi kucing... 
Mama : Laa, kenapa pulak.. Malas nak solat la tu.. cepat! nanti habis waktu... 
Rayyan: Best jadi anak kucing tu.. cuba mama gi tengok kt belakang sofa tu.. dia tido gulung2 dengan mama dia... mesti seronok.. 
Mama: kenapa, Ayen nak tido macam tu jugak ke dengan mama dengan adik.. (sbb dia dh trained tido blk sendiri start masuk darjah 1 hrtu) 
Rayyan: ye la.. ayen suka tido ramai2.. penuh2... 
Mama: Alaa.. siannye.. nanti dah cuti sekolah ayen blh la tido dgn mama n adik.. ni ayen nk kena bgn awl pagi.. kalau tido dgn adik.. nanti adik jaga jgk time ayen bgn.. penat la mama.. 
Pelan2 dia datang baring kat paha mama... baru hati tersedar lama dah mama xbelai dia sejak ada adik.. sambil belai2 rambut dia.. pujuk pelan2 suruh g solat dulu.. dia pun pegi.. mama urus n suap si adik makan..

Setengah jam lpas tu adik cari abang nak ajak main lego.. xjumpa2.. mama pun baru teringat dan cari la satu rumah.. teringat dia ckp pasal kucing blkg sofa.. bila peg cek.. Ya Allah ! anakku... tertido kat celah sofa..menumpang kasih mak kucing plak tu...

Kesian putera sulung, baru mama tersedar dia kurang perhatian, kurang belaian.. kurang dimanjakan sejak ada adik.. dulu masa dpt adik pertama.. arwah ryfael, si abg br masuk 1 tahun.. adik tak brapa sihat.. dia dah blajar beralah.. dia abg plg penyayang.. bila hilang adik selamanya.. dia lah org yg plg terkesan.. skrg dah nak masuk 7thn umurnya.. Allah hadiahkan dia adik rayhan pengubat rindu dan sunyi..

Tapi kelemahan mama sendiri... sampai si abg terasa hati.. teringat kt diri sendiri.. jadi anak sulung, memang banyak bekorban, banyak mengalah.. jauh dari dimanja2.. waktu dh besar ni, sejak jadi kakak.. last rasanya ada peluk mak dlu masa kt IJN, masa tu doktor ckp ryfael dah takde harapan.. mungkin itu yang dia rasa...

bahasa anak2 ni indah.. dia tak reti nak luahkan dgn kata2.. dia gambarkan dgn metafora.. dgn non verbal language.. yg kita mak2 ni kena faham..

Rayyan ! mama janji takkan bagi abang terasa hati lagi, dah besar nanti abang boleh baca post ni.. this I promise u.. i'm sorry my prince..

(Sumber Coretan Nadia Hazmi)


10 Ogos 2016

AIR LEMON CAMPURAN MADU DAPAT MENGATASI BATUK DARI BERLARUTAN


REVIEW l Air Lemon Campuran Madu Dapat Mengatasi Batuk Dari Berlarutan. 

Sakit adalah perkara yang tidak dingini oleh setiap manusia. Maklumlah, ia adalah satu keadaan yang agak kurang selesa dan perlu rehat secukupnya.

Bagi aku, sakit adalah satu keadaan terbatas dimana aku tidak dapat melakukan sebarang pekerjaan dan rutin harian. 

Kali ini, segmen bebel dalam kesihatan aku nak bagi beberapa tips jika korang mengalami BATUK.

Sometimes, korang perasan tak ? tak semua ubat korang sesuai. Kalau aku, ubat klinik kerajaan juga sesuai especially ubat Batuk. Kalau korang jumpa Doktor Kerajaan, kebiasanya diorang akan bagi korang ubat batuk + Selsema sekaligus dan demam pula diorang akan bagi pil paracetemol. 

Kebiasanya, sebelum kita menghadapi batuk korang akan mengalami gangguan seperti demam dan sakit tekak. Bagi aku, untuk menghilangkan demam jawapanya adalah mandi kerana dengan mandi suhu badan korang akan menurun dengan drastik. Tak percaya, cuba buat dulu pasti berjaya. 

Seterusnya, jika korang mengalami sakit tekak hingga memeritkan. Aku sarankan korang pergi ke farmasi atau Watson's (agak murah) sebab diorang akan jual ubat sakit tekak perisa blackcurrent berharga Rm 10-15. 


Ketika korang mengalami sakit tekak, korang perlu berpantang dengan tidak mengambil minuman ais, biskut, kacang, keropok dan apa jua benda yang menggatalkan anak tekak. Ketika ini, aku akan minum air TEH PANAS untuk melegakan sebelum menghadapi batuk yang berterusan. Yelah, batuk agak sukar untuk baik jika kita tidak kawal dengan cara yang betul.

Walaubagaimanapun, jika korang sedang mengalami batuk, aku sarankan korang ikut tips ini : 

  1. Beli beberapa buah lemon dan madu asli 
  2. Sediakan air suam dan letakkan 1 sudu madu asli kedalamanya.
  3. Kemudian, hiriskan lemon tersebut dalam 2cm dan perahkan kedalaman air suam.
  4. Kacau sehingga sebati dan terus minum (jangan tunggu sejuk) ! 

Kebiasaanya aku ulangkan tips ini berulang kali setiap 2 jam, dan kesannya korang akan lihat dalam masa 3 hari bergantung cara hidup korang. Kalau boleh, korang mesti berpantang jangan makan benda bergoreng atau pedas. Pada ketika ini, aku lebih gemarkan sup ayam kerana dapat membantu melegakkan sakit tekak dan batuk. 

Kemudian sebelum korang tidur, pastikan bantal dalam keadaan yang tinggi demi keselesaan. Kalau tidak, conform korang akan berkongkong-kongkong. 

Rasanya sampai disini segmen bebel tentang batuk. Jika batuk korang berlarutan, aku nasihatkan korang jumpa Doktor untuk rawatan selanjutnya. 





06 Ogos 2016

"FESTIVAL SYOKNYA NIKAH 2016" DI SACC MALL MAMPU MENCIPTA FENOMENA

Jameela Street

REVIEW l Sidang Media "FESTIVAL SYOKNYA NIKAH 2016" Di SACC Mall, Shah Alam

Baru-baru ni, aku hadiri satu Sidang Media "Festival Syoknya Nikah 2016" diadakan di Shah Alam Convention Centre Mall.

Festival perkahwinan seolah menjadi satu festival tahunan yang tidak terlepas pandang. Apa yang menarik, seramai lebih 40 pengusaha-pengusaha barangan dan perkhidmatan perkahwinan akan ditempatkan di SACC Mall Shah Alam.

Oleh itu, kepada bakal mempelai yang masih tercari-cari perkhidmatan perkahwinan seperti busana pengantin, pelamin, katering, pencetakan kad kahwin, fotografi & photobooth, kek perkahwinan, pakej berbulan madu & percutian, hantaran & aksesori dan apa jua perkhidmatan, korang boleh datang survey ke Festival Syoknya Nikah yang akan berlangsung pada 12, 13 dan 14 Ogos 2016 bermula dari jam 10 pagi sehingga 10 malam. 

Festival begini dapat membantu mereka yang belum membuat persiapan perkahwinan. Maklumlah, zaman serba moden begini kebanyakkan anak diluar sana ingin menguruskan perkahwinan mereka sendiri tanpa menyusahkan ibu-bapa mereka. 

festival kahwin
Credit photo by Papa King
Jameela Street
Pembukaan majlis selepas bacaan diwakili oleh PU Taha diiringi dengan tarian tradisional

Festival ini julung kalinya berkonsepkan islamik seleras mematuhi syariat Islam. Korang nak tahu antara tarikan utama festival ini adalah pendaratan helikopter bersama pasangan selebriti tanahair. Wah ! boleh tahan juga festival ini mampu mencipta fenomena semasa, maklumlah agak pertama kalinya festival perkahwinan  dilakukan sebegini. 

Ketika sidang media berlangsung, antara tarikan pepatah "Tak cuba tak tahu, tak kenal maka tak cinta" ditujukan kepada mereka (bakal mempelai) mampu menaiki helikopter di hari bahagia mereka. Fuh ! rasa tersentak apabila dikatakan "bukan VVIP atau anak Raja sahaja dapat menaiki, tapi kita golongan biasa mampu menaiki !"

Selain itu, Sembang Santai Syoknya Nikah akan di Hos oleh selebriti Amin Idris, Farahanim dan PU Taha serta kemunculan beberapa selebriti tanahair yang sedang hangat bercinta tau. 

Di samping itu, pelbagai aktiviti menarik telah disusun akan dijalankan sepanjang tiga hari di Festival Syoknya Nikah antaranya Walimah Contest menawarkan hadiah utama bernilai RM 20,000 berupa pakej bulan madu dan finalist Pencarian Wajah Jameela sempena pembukaan hub fesyen Jameela Street di tingkat 2 dan 3 SACC Mall Shah Alam. 

Korang yang bakal mempelai yang masih belum mengambil kursus nikah boleh dapatkan kursus nikah secara PERCUMA dan pendaftaran kursus ini terhad kepada 100 orang peserta terawal yang berkunjung ke Festival Syoknya Nikah 2016 dengan syarat bawa kad tunang, gambar pertunangan dan apa jua bukti yang korang tidak lama lagi akan dihijab kabul. Bermula hari isnin, 8 ogos 2016 korang boleh mengisi borang pendaftaran kursus nikah ke kaunter FSN 2016 di Jameela Street, tingkat 3 SACC Mall. 

Jameela Street
En Jeedan Pengasas Butik Jameela bersama beberapa Finalist Pencarian Wajah Jameela - Photo by Papa King
Seramai 12 finalis akan bertanding semasa "Festival Syoknya Nikah 2016" yang akan berlangsung di SACC Mall pada 14 Ogos 2016 bermula pada 2 petang sehingga 5 petang. 

Jameela street
Credit photo by Papa King
Jameela Street
Credit photo by Papa King
Jameela street
Credit photo by Papa King
Jameela street
Credit photo by Papa King
Jameela Street
Credit photo by Papa King
Menurut En Jeedan iaitu pengasas butik Jameela Street berkata, "acara ini merupakan sebuah pertandingan pencarian IKON JAMEELA sempena pembukaan Jameela street di SACC Mall, Shah Alam. 
Katanya lagi, Ikon Muslimah ini diwujudkan bertujuan memberi peluang kepada remaja Malaysia untuk mengasah bakat dalam bidang peragaan dan penyiaran. Selain itu, Objektif utama penganjuran PWJ tidak lain tidak bukan adalah untuk menaikan lagi nama SACC Mall dan Shah Alam sebagai Hub Fesyen Muslimah bertaraf dunia sejajar dengan aspirasi Kerajaan Negeri menjadikan Shah Alam sebagai World Muslim Fashion City. 

Jameela street
Ahmad Sazali Omar, Pengarah Program FSN 2016 (dari kiri pertama) bersama Penganjur Syoknya Nikah 2016.
Akhir Kata, Program FSN 2016 ini mendapat sepenuhnya dari Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Selangor dan Dewanita Selangor dan PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC). 


TARIKH12 - 14 OGOS 2016 

MASA : 10 PAGI - 10 MALAM 

TEMPAT 

SHAH ALAM CONVENTION CENTRE MALL, 
SHAH ALAM





04 Ogos 2016

HIMALAYA HERBAL'S PRODUK SEMULAJADI TANPA KANDUNGAN KIMIA


REVIEW l Himalaya Herbals Produk Semulajadi Tanpa Kandungan Kimia  



    Pencuci muka seolah barangan asas bagi kaum wanita mahupun lelaki. Tapi sejauh manakah pemilihan produk muka yang bersesuaian dengan kulit wajah. Pencuci muka adalah sangat penting untuk membersihkan keseluruhan wajah setelah mengharungi kehidupan seharian. 
 


    Korang tentu sekadar mendergar produk Himalaya, tapi sejauh manakah korang mengenali produk tersebut. Actually, dulu pun aku hanya sekadar mendergar, orang kata sekadar masuk telinga kiri keluar telinga kanan, maksudnya aku malas nak tahu tentang produk tersebut.

Fakta yang korang perlu tahu tentang produk ini adalah...

  1.  Produk diasaskan dari negara India
  2.  100% menggunakan barangan semulajadi
  3.  Bebas dari bahan kimia

     Kulit aku agak sensitif, tak semua produk muka sesuai dengan aku. Senang cerita, kulit aku tak terima barangan yang mempunyai kandungan kimia. Hah ! mulalah timbul kemerahan. Sometimes, ada juga yang tegur kenapa muka merah ?, jawapanya kulit sensitif. Mana tidak, terkena pancaran matahari mulalah naik merah ala-ala muka mat salleh datang ke Malaysia. Hahaha

     Bila datang survey ke watson's, ternampak produk himalaya herbals yang tidak mengandungi barangan kimia. Dalam hati kata, why not tak cuba kan. Harga pun taklah semahal produk yang aku pakai sebelum ni.

     Aku pun pilih mana yang sesuai dengan kulit wajah aku yang sensitif iaitu lebih kepada Combination skin. Jadi lepas baca isi kandungan hydrating face wash cream yang mengadungi aloe vera dan cucumber. 

     For you information, kenapa aku lebih berbelanja di Watson's kerana harga yang murah berbanding beauty & care yang lain. Hampir semua barang jugalah, so korang mesti jadi pengguna yang bijak tau. Watson's selalu buat harga runtuh, jadi jangan ketinggalan tau. 

     Berbalik semula isi kandungan tersebut, hydrating face wash sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering, dimana ia mengelakkan kulit kering di wajah. Selain itu, ia juga melembutkan malah korang akan dapat rasakan seolah kulit korang bersih dari segala debu dan habuk yang terlekat di muka. 

    Pendapat aku setelah menggunakan Hydrating Face Wash Cream seperti kesan seawal 3 hari dimana aku merasakan kulit wajah aku tidak sekering dulu dan keturunan jerawat pun malas nak singgah. 

    Bagi korang yang mempunyai masalah kulit kering, mungkin hydrating face wash cream sangat sesuai digunakan setiap hari, malah dapat membantu masalah hydaration di muka. 
   
     Selepas mencuci muka, aku akan apply Whitening Day Cream sebagai pelindung matahari. Apa yang menarik tentang day cream ni korang akan terasa perbezaan dengan cream yang lain. Cream ni mudah meresap ke kulit wajah dan tidak berminyak seperti day cream yang lain. 

    Untuk pengetahuan korang juga, Himalaya herbals bukan sekadar mengeluarkan produk muka. Terdapat beberapa lagi penjagaan seperti :
  • Penjagaan Badan
  • Penjagaan Tangan & Kaki 
  • Penjagaan Rambut 
  • Penjagaan Bayi 
  • Penjagaan Kesihatan 
  • Penjagaan Mulut 
     Senang cerita Himalaya Herbals menjaga dari hujung rambut hingga hujung kaki yang berasaskan dari alam semulajadi. Wahhh ! boleh tahan juga ye. 

     Apa kata dalam masa seminggu korang manjakan kulit wajah dengan memakai mask Peel-Off Mask. Peel-Off Mask lebih memberi kesegaran dan membantu melembakan kulit wajah. 



     Rasanya dah cukup aku kongsikan tips penjagaan wajah dari Produk Himalaya. Mungkin lepas ni aku perlu stalker penjagaan yang lain seperti shampoo, mulut dan lain-lain.

    Actually, aku tak pernah lagi singgah ke kedai Himalaya. Kalau singgah tentu seronok, bayangkan semua produk penjagaan ada di sana. Kalau di area KL, korang boleh stalker di Mid Valley ataupun KLCC. Kalau di Selangor pula di Setia City Mall dan terakhir City Square, Johor. Itu tempat yang sempat aku research. 

    Kalau korang nak jadi ahli, korang perlu beli barangan himalaya minimum Rm 100 keatas. Kemudian, baru korang dapat potongan harga sebanyak 15% keatas, mengikut masa dan keadaan yang ditetapkan oleh Himalaya Herbals. 

   Sampai disini segmen bebel tentang penjagaan wajah, mungkin korang boleh cuba. Jangan tak cuba tau ! 






MEMENANGI IPHONE 6S ROSE GOLD DARI SHOPPING ONLINE DAMIR LUNA



REVIEW l Memenangi Iphone 6s Rose Gold Dari Shopping Online Damir Luna


     Bila kita dergar hadiah menarik siapa tak meleleh woi, apatah lagi memenangi sebuah gadjet telekomunikasi yang berjenama. 

Tak mahu cerita panjang, tentu korang tak sabar kan kenapa Damir Luna nak bagi Iphone 6s Rose Gold secara percuma !!!....

Gara-gara 100K followers di Instagram, pihak Damir Luna berbesar hati memberi kepada sesiapa sahaja mengikuti terma dan syarat yang tertera :

1) Follow instagram di bawah
@damirluna 
@damirdl
@buahhatialllah

2) Follow page Damir Luna

3) Repost, share, komen, tag, mention kawan seramai mungkin.

4) Letak caption win win dan apa sahaja yang menarik minat pihak Damir Luna


    Aku suggestkan korang repost dan do anything yang boleh menarik minat pihak Damir Luna. Biar dia keliru nak memilih siapa pemenangnya. Mana tahu ada penambahan hadiah kalau korang buat macam tuh...


 

     Buat mereka masih tidak tahu apa itu brand Damir Luna. Tiba waktu untuk korang tahu apa itu Damir Luna. Actually, brand Damir Luna diuruskan oleh usahawan anak muda melayu yang menghasilkan rekaan baju dan design moden mengikut peredaran masa. 

     Selain itu, usahawan anak muda ini bukan sahaja menfokuskan 1 barangan. Malahan, dia turut menjual tudung, alat persolekan wanita, set penjagaan muka bagi kaum lelaki dan lain-lain. 


     Bagi kaum lelaki, jangan ambil mudah tentang penjagaan muka korang kerana kesannya bukan sekarang, tapi akan datang.

     Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh stalker kat instagram Damir luna. 


16 Jun 2016

5 TEMPAT MENARIK BERBUKA PUASA YANG PASTI MENGGAMIT KENANGAN INDAH 2016


FOOD REVIEW l 5 Tempat Menarik Berbuka Puasa Yang Pasti Menggamit Kenangan Indah 2016

Jarum jam berputar laju dan tanpa sedar bulan Ramadhan Al-Mubarak telah mengetuk pintu dengan bermulanya 1 Ramadhan bermula pada hari ini iaitu 6hb Jun 2016.

Kekangan masa dan lambakan tanggungjawab membataskan pergerakan umat Islam di Malaysia untuk menyediakan juadah berbuka puasa dengan air tangan sendiri, hatta berkunjung ke bazar Ramadhan disaat tibanya waktu berbuka puasa. 

Kali ini, segmen makan mengemukakan 5 tempat menarik untuk umat Islam berbuka puasa bersama keluarga, sanak-saudara mahupun sahabat andai. 




1) Putajaya International Convention Centre



"Hidangan Tradisi Warisan Budaya" sebagai tema buffet Ramadhan dengan menghidangkan lebih daripada 300 juadah makanan berkonsepkan ala warung.

  





Apa yang menarik "300 Juadah" makanan dari pelusuk negeri dan lain-lain hidangan seperti :

*Pantai timur
*Selatan Semenanjung
*Utara Semenanjung
*Pembuka selera
*Aneka Panggang
*Pemanis Mulut
*Buah-buahan (Kebun Pak Rusmi)





Para pengunjung juga boleh menunaikan solat Maghrib, Isyak dan Tarawikh berjemaah bersama artis dan beberapa personaliti jemputan di Surau PICC. Kelengkapan telekung untuk kaum muslimah dan sejadah turut disediakan.


Pihak Pengurusan PICC juga telah menyenaraikan beberapa aktiviti menarik seperti :
  • Gerai-gerai jualan di Bazaar PICC 
  • Majls Iftar Amal Wakaf bersama Ustaz Don pada 18 Jun 2016
  • Majlis Iftar Akustika bersama Zamani dan Mawi pada 22 Jun 2016
  • Majlis Iftar Amal bersama Anak-Anak Yatim
  • Pengisian kerohanian dan kebajikan

Ramadhan Buffet bermula pada :

Tarikh : 8 Jun 2016 - 3 Julai 2016
Masa : 6.30 PM - 10.30 PM

Harga bagi dewasa dan kanak-kanak adalah seperti :

DEWASA hanya RM 98.00 Seorang.
KANAK-KANAK yang berumur 6 hingga 12 tahun hanya RM 49.00 seorang.

Untuk membuat tempahan, para pelanggan boleh menempah 
secara atas talian di 


atau menerusi telefon di talian 

03 - 888 7600

BACA Selajutnya dengan klik :




Buffet Ramadan

Merancakkan sambutan Ramadan 2016, AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur memperkenalkan konsep 'Nostalgia 60an' bagi menyingkap tirai kenangan bersama Allahyarham Tan Sri P. Ramlee sempena memperingati pemergian seniman Agung tersebut pada 29 Mei 1973.


Buffet Ramadan kali ini menyajikan dengan kepelbagaian dan keenakan rasa daripada 'Saffron Brasserie' yang membangkitkan selera antaranya ialah :

  • Nasi Kabsah
  • Kambing Bakar
  • Rendang Itik
  • Burung Puyuh Goreng Lengkuas
  • Sambal Udang Petai 
  • Lemak Ketam Nenas
  • Kacang Sepat Bercendawan
  • Daging Opor
  • Ayam Tandori
  • Ikan Jenahak 
  • Banyak lagi pilihan......


AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel

AnCasa Hotel tidak ketinggalan mengetengahkan elemen 60an dengan alunan muzik dari era 60an sepanjang bulan ramadan.

Ketika korang menjamu selera korang akan didendangkan alunan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee. Korang akan merasakan seolah korang berada di zaman era 60an dengan hidangan yang menyelerakan serta alunan muzik tradisional.





6 Jun - 3 Julai 2016 l 7.00ptg - 10.00ptg


DEWASA l RM 68 Per neet

KANAK-KANAK l RM 40 Per neet

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Saffron Brasserie di talian :


03 - 2026 6060 

atau talian bebas tol di 

1-300-88-0032



BACA Selajutnya dengan KLIK :



3) Sunway Putra Hotel

Sunway Putra Hotel

Kali ini, segmen makan ingin memperkenalkan Hotel 5 Bintang iaitu Hotel Sunway Putra akan mempamerkan hidangan tradisional kampung dengan harga berpatutan. 

"Dari Dapur Ummi" adalah tema pada tahun ini dengan membawa konsep 100 makanan tradisional yang pasti menggamit kenangan indah. 

 Sunway Putra Hotel

 

 Sunway Putra Hotel

Pada tahun ini, Hotel Sunway Putra mengetengahkan 10 jenis stalls, dimana tetamu dapat merasai pelbagai masakan Malaysia. Antaranya :
  • Rebus-rebus 
  • Oriental Barbeque Lamb & Chicken
  • Satay Kambing
  • Bakar-Bakar
  • Panggang-panggang
  • Barbequed GrilledFish (Ikan Bakar)
  • Celup-celup (steamboat)
  • Goreng-Goreng (Cucur ikan bilis, cucur udang, cucur kelapa & etc)
  • Kukus-kukus (Kuih talam & etc)

Kesimpulanya, makanan di Hotel Sunway Putra semuanya sedap belaka. Tentu korang semua terpegun melihat kelazatan serta keenakan yang ada di Sunway Putra Hotel. Kalau korang semua berminat untuk datang kesini, boleh stalker info dibawah.

6 Jun - 4 Julai 2016 6.30ptg - 10.30ptg
Tingkat 9 di Coffe House

6 - 21 Jun 2016  (Tempahan telah penuh)

22 Jun - 4 Julai 2016 (Tempahan Masih dibuka)

DEWASA RM 138 Per neet

KANAK-KANAK RM 69 Per neet

4 Tahun kebawah l PERCUMA

Sekiranya korang berminat, boleh hubungi di talian :

+6 03 4040 9888

Atau email ke : 

dineshph@sunwayhotels.com




4) De Palma Hotel

 

Sempena Bulan ramadan datang lagi, De Palma Hotel Shah Alam tidak ketinggalan dalam menyajikan Buffet Ramadan dengan mengangkat slogan "Gempita Rasa 29 Malam". Slogan ini berkonsepkan pasar malam, setiap menu akan dipersembahkan berkonsepkan gerai seperti kebiasaan yang dilihat di pasar-pasar malam atau di bazar Ramadhan. 


 De Palma Hotel



De Palma Hotel mengekalkan barisan menu pilihan yang bercirikan warisan melayu kampung terutamanya masakan pantai timur, lauk-pauk kenduri dan pelbagai lagi. 


 



6 Jun - 4 Julai 2016 6.30ptg - 10.00ptg

(The Grand Ballroom)


DEWASA RM 68 Per neet

KANAK-KANAK RM 34 Per neet




Sekiranya korang berminat, boleh hubungi di talian :

+6 03 5542 8080

Atau email ke : 


noraini@depalmahotel.com


BACA Selajutnya dengan KLIK :



5) Swiss Garden Hotel 


11street's

Korang masih tercari-cari tempat buka puasa yang menggiurkan. Buffet Ramadan Swiss Garden Hotel mengetengahkan pelbagai elemen Asam Pedas di Asia dengan harga berpatutan.

Swiss Garden Hotel tidak ketinggalan kali ini untuk menyediakan buffet ramadan dengan menggangkat pelbagai elemen Asam Pedas di Asia.

 11street's

Asam Pedas melaka


Masakan Asam Pedas Melaka ini benar-benar memikat hati sesiapa merasainya. Bagi aku agar sukar untuk mengatakan sesuatu masakan itu sedap belaka. Tetapi di Swiss Garden Hotel ini terasa kelazatan serta aroma asam pedas yang dibawa oleh Chef Swiss Garden Hotel.


Antara Asam Pedas dipersembahkan seperti :

  • Asam Pedas Kesom
  • Asam Pedas Ekor
  • Asam Pedas Kuning
  • Dan lain-lain


 Swiss Garden Hotel

11street's
Suasana di Swiss Cafe


HARGA Hotel :




Dewasa l RM 118.00 

Kanak-kanak l RM 59.00

Masa : 6.30pm - 11.00pm

Sekiranya korang ingin mendapat potongan harga sehingga 41%, boleh dapatkan harga dari website 11street's dengan harga........... 

DEWASA l RM 69.90 !!!

Kanak-Kanak l 46.30 !!!




Cara untuk anda mendapat potongan harga dengan 

KLIK LINK DIBAWAH

BACA Selajutnya dengan KLIK :








P/s : Segala pertanyaan lanjut boleh email di mohamedfaizramli96@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign