17 Februari 2016

HANYA BAWAH 18+ TAHUN SAHAJA YANG TIDAK DIBENARKAN MENONTON FILEM DEADPOOL !


  

Movie review | #DEADPOOL

Rata-rata korang mesti nak tahu jalan cerita filem Deadpool sama ada OK atau K.O. ?

Actually, aku taktahu sangat apa benda tuh Deadpool, seolah menjadi bual mulut disekililing. Ada yang ajak kononya best dan terbaik *walaupun dia sendiri belum tengok. hehe

Aku tonton filem ni pun secara tak sengaja seolah-olah rezeki orang belanja katakan. 

Masa beli tiket kat kaunter secara tak sengaja nampak 18+. Tiba-tiba terpikir, aku agak meminati filem jenis marvel especially X-men. Tapi, tak pernah nampak filem marvel ada 18+, sebab marvel sesuai ditonton seisi keluarga.

Betul tak ? kalau tak betul cakap je "YA"


Filem Deadpool best sebab lawak hambar yang dibawa oleh Ryan Reynolds iaitu watak utama dalam filem ni dan beliau juga pernah melakonkan filem Green Latern (2011) , X-men Origin : Wolverine (2009) dan R.I.P.D (2013) dan lain-lain.

Berbalik 18+, kenapa ia 18+ ? mungkin sebab terlalu berat untuk ditonton 18 tahun kebawah, sampai mereka imagine tak masuk dek akal. 

Bukan.....bukan......bukan......

Filem ini banyak adegan tak sepatutnya kanak-kanak melihat dan bukan setakat itu, perkataan dan perbuatan yang mereka lakokan itu membuat kita yang berasa malu walaupun ia sebernanya lawak dan lakonan semata-mata

Jika korang dah tahu filem nih 18 tahun keatas, jangan berjanji dengan anak/adik/sepupu yang tidak cukup umur untuk menonton filem #deadpool ini hokayyy.

Apapun jika korang nak tahu sangat jalan cerita yang dilakonkan oleh Ryan Reynolds yang melakonkan watak utama dalam cerita ini, jangan bawa mereka yang kurang 18+ tahun tau.

Selamat menonton ! 





Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign