09 Oktober 2017

PERKONGSIAN MENARIK DIRI CHE KIAH "DARI BIASA KE LUAR BIASA"

http://www.faezramly.com/

STORY l Perkongsian Menarik diri Che Kiah "Dari Biasa Ke Luar Biasa"

Dari Pegawai Bank bertukar menjadi seorang Agent Unit Trust sepenuh masa di RHBam bersama agensi Grow Your Wealth (GYW) di bawah bimbingan group IDA & LOKIE, Che Kiah atau nama penuhnya Siti Rokiah Binti Makhtar, bongsu dari 8 beradik yang berasal dari kampung tekad untuk berubah dari biasa ke luar biasa.

Setiap manusia dilahirkan mempunyai azam tersendiri, begitu juga Che Kiah yang dahulunya pernah dikategorikan dalam golongan "Badan Orang Besar" (BOB). Tidak pernah putus semangat, gadis ini berpegang pada prinsip setiap kemahuan harus dimulakan dengan usaha. Klik link disini untuk membaca artikel Che Kiah sebelum ini Gadis Bertubuh Besar Tawan Beberapa Puncak Gunung

http://www.faezramly.com/

Tapi segmen kali ini, bukan untuk memberi kesinambungan pada entri sebelum ini, tapi adalah kesinambungan perjalanan hidup seorang Pegawai Bank kepada Agent Unit Trust dan Perunding Kewangan di Agensi GYW di bawah naungan Dato Mahathir.

  • KENAPA ?
  • SEBAB APA ?
  • MENGAPA ? 

3 persoalan ini tentu pelik bagi kita yang tidak tahu income pasif seorang agent Perunding Kewangan yang tidak mempunyai gaji pokok dan hanya mempunyai komisyen semata-mata. Tidak sebelum ini, seorang yang berjawatan dan mempunyai gaji pokok yang tinggi, gara-gara hanya ingin menukar profesion sebagai Perunding Kewangan. 

http://www.faezramly.com/
Bersama team Ida & Lokie


http://www.faezramly.com/
Minum petang sambil review sales

Gadis kelahiran Tanah Merah, Kelantan ini menjawab dan mengatakan adalah kerana dia ingin ubah diri dari biasa ke luar biasa. Apa yang ingin dia sampaikan, pendapatan dalam bidang Perunding Kewangan adalah "tidak terhad" dan masa sangat flexibel.  Apa yang Che Kiah target income, mustahil ia cuma angan-angan dengan syarat "RAJIN"

"Selain itu, kerjaya sebagai Perunding Kewangan ini boleh bantu rakyat Malaysia yang tak kira latar belakang untuk membuat simpanan yang lebih baik, terurus dan sistematik" kata Che Kiah gadis menyimpan hasrat untuk berjaya. 
Che Kiah juga mengakui bahawa kerjaya yang dilakukan sekarang sangat seronok, selain menikmati income yang lumayan, dia juga dapat menolong dan memberi nasihat secara percuma kepada mereka yang ingin membuat simpanan dengan cara dan tempat yang betul.  

Kata Che Kiah juga, pertama kali dia sebagai Perunding Kewangan, dia mula fikir sejenak "boleh ke aku buat ?, macam mana nak dapatkan client dan database ?, bagaimana untuk bercakap dengan mereka (client)" pertanyaan itu bermain difikiran Che Kiah. 

Bukan itu sahaja, Che Kiah juga dipertemukan dengan kumpulan yang tidak kenal erti lelah untuk mengajar dan memberi ilmu, serta latihan yang secukupnya. Setiap kemahuan pasti ada jalanya, berpegang pada keyakinan diri, Che Kiah terus melangkah demi perkongsian yang berkonsepkan simpanan.


http://www.faezramly.com/
Jamuan ketika Hari Raya Aidilfitiri

http://www.faezramly.com/
Dream car yang perlu kecapi
http://www.faezramly.com/
Menyertai konvo Funride bersama team Che Kiah
Kata Che Kiah sampai bila perjalanan hidup kita terus makan gaji, ikat perut, dan hanya memandang orang lain menggunakan kereta mewah yang mereka impikan,  walhal kita boleh kecapi apa yang kita impikan dengan berbekalkan Rajin, Usaha, Tawakal dan menanam sifat ingin berjaya. 



http://www.faezramly.com/
Bersama Dato Mahathir CEO GYW 

http://www.faezramly.com/
Keluarga yang banyak memberi sokongan
http://www.faezramly.com/
Gambar candid bersama Kak Ida 
http://www.faezramly.com/
Bersama team Che Kiah di bawah naungan GYW
http://www.faezramly.com/
Aktiviti Weekend bersama team Che Kiah
Che Kiah rasa, Che Kiah banyak lepas peluang. Che Kiah akui sebelum ini rata-rata kawan Che Kiah tawarkan untuk menjadi agent Unit Trust RHB. 

Tapi, perasaan takut dan tidak yakin menyelubungi diri Che Kiah. Syukur Che Kiah masih belum terlambat untuk mengubah diri dari biasa ke luar biasa.  

Akhir kalam, Che Kiah taknak orang lain macam Che Kiah, peluang emas di depan mata tapi masih lagi memikirkanya. Che Kiah harap korang diluar sana jangan terlepas peluang ini, kerana peluang kerjaya ini sebenarnya memberikan pendapatan yang tiada limit dengan syarat "RAJIN"

http://www.faezramly.com/
Bersama Upline Che Kiah iaitu Abang Lokie

http://www.faezramly.com/


Tips untuk berjaya dari Che Kiah
- Berpegang pada matlamat hidup yang jelas
- Tanamkan sifat Rajin dengan berbekalkan usaha 100% 
- Bergaul dikalangan orang yang berjaya dan positif
- Menetapkan jangka masa untuk mencapai sesuatu matlamat
- Buang sifat "MALAS" untuk berjaya



JOM SERTAI CHE KIAH MENJADI PERUNDING KEWANGAN SEPENUH MASA ATAU  SEPARUH MASA DI RHBam SEKARANG! 

FACEBOOK:Che Kiah (click)

INSTAGRAM:
chekiah_makhtar

WHATAPPS / CALL:

01126805745

02 Oktober 2017

DETOX KULIT WAJAH ANDA DENGAN WINSKINZ DETOX SOAP

http://www.faezramly.com/
REVIEW l Detox Kulit Wajah Anda Dengan Winskinz Detox Soap

Winskinz Detox Soap produk kecantikan semakin berkembang dengan formula yang dirumus khas bagi lelaki maupun wanita yang tampil menjaga kecantikkan. 

Di dalam dunia blogger, produk kecantikkan adalah sebahagian produk yang selalu menarik minat bagi seorang penulis blogspot kerana ingin menguar-uarkan tentang kebaikan mahupun sebaliknya. 

Selain berpakaian kemas dan bergaya, lelaki maupun wanita dari semua peringkat umur mengetahui bahawa masalah kulit wajah boleh menjejaskan personality serta penerimaan masyarakat sekeliling. 

Sebab itulah masyarakat memilih produk yang mengandungi rumusan dari herba terpilih untuk menjaga penampilan dalaman kulit wajah serta luaran yang mampu mengurangkan masalah kulit berjerawat, kusam, jeragat dan toner tidak sekata. 

Kulit wajah seseorang, adakalanya tidak sesuai menggunakan dengan abstrak bahan yang mengandungi kimia dan sebagainya. Sejujurnya kulit wajah aku ini agak sensitif jika produk tersebut mengandungi bahan kimia yang tinggi menyebabkan kulit wajah aku mudah merah dan menggelupas. 

Pada permulaanya sebelum menggunakan Winskinz Detox Soap, aku menggunakan produk cecair gel yang kiranya mahal dan kuantitinya agak sedikit. 

Oleh itu, untuk menukar ke produk lain, sudah tentu pengguna perlu berhati-hati agar kulit wajah yang sensitif ini dapat menerima produk yang lain. Akhirnya, kulit wajah ini dapat menyesuaikan diri dengan produk yang aku kirakan sedang meningkat naik iaitu Winskinz Detox Soap ini. 

“Produk ini juga, adalah produk mampu milik bagi semua masyarakat yang berlainan latar belakang kerana harganya sangat murah dan berbaloi menjadikan produk ini semakin hari semakin tinggi permintaanya” kata pegawai pemasaran Winskinz Detox Soap. 

http://www.faezramly.com/
Tak kenal maka tak cinta, itulah ungkapan seorang pengguna produk Winskinz Detox Soap seakan tidak percaya keberkesanan dalam tempoh 1 minggu. 

Tentu korang nak tahu, kenapa Winskinz Detox Soap mampu merawat kulit wajah yang mempunyai masalah kerana  bahan yang dirumus khas ini berbeza dengan produk yang lain dalam 6 kombinasi herba detox iaitu :-


 http://www.faezramly.com/
  • Chorcoal
    Berfungsi untuk menyedut racun logam akibat penggunaan kosmetik beracun
  • Glycerin
    Mengatasi masalah kulit kering, mencegah dan merawat jerawat
  • Lavender Oil
    Membersih dan menenangkan kulit, merawat radang jerawat dan kesan-kesan jerawat
  • Arbutin
    Merawat dan memudarkan kulit gelap dan berjeragat
  • Coconut Oil
    Merawat kulit sensitif, berminyak, kering, gatal-gatal dan mencegah liang tersumbat.
  • Glutathione
    Berfungsi untuk mencerahkan kulit dan mencegah produksi zat melanin punca kulit gelap.
 Foto Windaz Beauty.

Rekaan kotak dan sabun yang berwarna hitam emas melambangkan keunikan, keindahan dan kekayaan bahan semulajadi produk Winskinz Detox Soap.
Winskinz Detox Soap ini juga mendapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor rujukan NOT170600393K

Bagi seorang lelaki, bau badan seolah kelemahan utama jika berhadapan dengan kekasih hati. Maklumlah, bau badan yang kurang enak mampu spoil mood seharian kita. 

Maka terjadi pada suatu hari, entah apa kerasukkan pengguna seperti aku terlupa untuk memakai semburan deodoran Dashing. Aku mula risau, perasaan ini menganggu kerja seharian aku, maklumlah kerja seperti aku kerap berjumpa dengan client, developer dan sebagainya. Perasaan risau itu mampu membuatkan tahap keyakinan aku semakin merundum, jika bau badan dan ketiak itu berlegar-legar di udara. Apa perasaan korang pada waktu itu ?. 

Waktu bekerja sudah berlalu, tetapi aku mula kehairanan tidak ada bau keringat pada ketika itu dan aku mula sedar, rupanya sabun Winskinz Detox rahsianyaaa.

Untuk pengguna yang tidak tahu, produk ini bukan sahaja sebagai pencuci muka. Malah, pengguna dapat menggunakan seluruh badan sebagai fungsi mengurangkan keringat bau badan. 

Apa kata jom kita stalker antara kulit wajah bermasalah, kini dengan Winskinz Detox Soap sekelip mata sahaja berubah. 

http://www.faezramly.com/
Testimoni 1 
http://www.faezramly.com/
Testimoni 2
http://www.faezramly.com/
Testimoni 3
http://www.faezramly.com/
Testimoni 4

Kita lihat pula, feedback pengguna selepas menggunakan Winskinz Detox Soap. Kalau korang baca, tentu korang tak sabar nak beli kan. 



http://www.faezramly.com/
Feedback 1
http://www.faezramly.com/
Feedback 2
http://www.faezramly.com/
Feedback 3
http://www.faezramly.com/
Feedback 4
http://www.faezramly.com/
Feedback 5
Kenapa WINSKINZ DETOX SOAP diformulasikan kerana untuk merawat masalah seperti berikut:


  • Masalah kulit sensitif, berjerawat & berjeragat.

    Masalah kulit sensitif dan berjerawat seperti aku, tipu kalau tak malu dengan kulit wajah sendiri. Tapi, kita perlu usaha dan tawakal kepada sesuatu produk. Dan aku akui sendiri selepas menggunakan sabun Winskinz Detox ini, kulit sensitif seperti kemerahan dan jerawat semakin ansur pulih.

    Kalau sebiji dua keluar, biasalah tu jerawat miang dan aku tidak mempunyai masalah jeragat walaupun mempunyai masalah kulit kering dan korang jangan ingat usia muda mustahil untuk mempunyai masalah jeragat jika korang tidak atasi sekarang. Maka gunalah sabun detox yang dikeluarkan dari pengasasnya iaitu Puan Winda .
  • Kulit berminyak & kering.

    Ya, seperti aku terangkan di atas, aku memang mempunyai masalah kulit kering dan kulit kering perlu berhati dalam produk cucian muka. Jadi, pada permulaan aku agak risau jika sabun detox ini menyebabkan kulit aku semakin kering yang teruk. Belum cuba belum tahu, dah cuba pasti tak takut lagi tau.
  • Merawat masalah kulit akibat penggunaan produk kecantikan bermerkuri.
    Bahagian ini aku syorkan kepada mereka yang menggunakan produk merkuri yang mengandungi kimia yang tinggi dalam set pencuci muka, toner, foundation, krim malam dan siang dan sebagainya. Kebanyakkan masyarakat Malaysia suka melihat hasil perubahan yang ketara, walhal korang tidak tahu kandungan yang merkuri yang tinggi menyebabkan perubahan di kulit wajah korang berubah dengan drastiknya dan kesan akan datang akan merbahayakan diri korang sendiri.

    Bagi aku mempunyai masalah kulit wajah, aku praktikan mengunakan kandungan herbal, tumbuhan dan sebaginya. Kesimpulanya, korang boleh detox kulit wajah korang sebelum menggunakan produk yang lebih baik.
     
  • Mengurangkan kesan-kesan jerawat berlubang.
    Kebiasanya mereka mempunyai masalah jerawat berlubang, hadirnya jerawat batu yang paling orang ngerikan.
  • Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru. Bila pertumbuhan sel kulit baru, jangan lepas ini korang gatal untuk cuba produk yang mempunyai merkuri yang tinggi. Maklumlah, produk sekarang manis dibibir tapi kandungan di dalam sangat berbahaya.
  • Merawat kulit tidak sekata & pori terbuka. Pori terbuka memudahkan keturunan jerawat mudah hadir sebab itu tentu korang pelik kenapa keturunan jerawat mudah sangat sayang dekat kita. Yaa, itu salah satu faktor.

  • Membersihkan kotoran, racun dan minyak yang melekat pada kulit.
    Kalau aku terangkan faktor persekitaran mungkin korang bosan untuk membacanya. Apa yang boleh aku katakan udara dan air kita tidak seperti dahulu. Untuk korang yang mempunyai permasalahan macam ni, elok korang detox kulit wajah korang yang seharian berdebu dengan asap dan udara yang tidak sihat.

http://www.faezramly.com/
Di penghujung siaran tentu korang memang nak tahu, murah ke mahal produk ni ? Harga WINSKINZ DETOX SOAP dijual pada harga RM35 (Tidak termasuk postage)


Untuk meyakinkan pelanggan yang ingin melihat testimoni, korang boleh stalker & kunjungi di laman sesawang :

Page Facebook: 

Instagram:
@windazbeautyhq (#testimoniwinskinzdetoxsoap)
Dan terbuka peluang untuk korang semua jika ingin menjadi sebahagian Stokis/Ejen/Dropship di seluruh Malaysia.
Untuk tempahan atau lebih info, hubungi: 
0138868734/0163982377




16 Ogos 2017

PERKHIDMATAN FIRMA GUAMAN DAN HARTANAH SEKITAR JOHOR

firma guaman

TIPS l Perkhidmatan Firma Guaman Dan Hartanah Sekitar Johor.


Firma guaman tidak asing lagi untuk menyelesaikan pelbagai masalah dari kes ringan hingga ke hukuman berat. Pada masa kini, firma guaman kini turut membantu mengurangkan bebanan PDRM dalam menyelesaikan kes-kes jenayah dan sivil.

Kini netizen Malaysia tidak asing lagi untuk menggunakan khidmat peguam dalam menyelesaikan kes berkaitan jenayah dan sivil. Tetapi dalam masa yang sama, rata netizen Malaysia masih menganggap bahawa tiada kepentingan untuk melantik peguam hartanah, sekiranya ia sekadar isi borang itu dan ini dan selepas itu pergi sahaja ke pejabat tanah, maka selesai urusan. Segmen kali ini, kita akan mengupas bahawa melantik peguam hartanah adalah satu kepentingan.


 Firma guaman johor

1) Jual beli hartanah melibatkan undang-undang

Urusan jual beli hartanah ini bukan setakat urusan surat menyurat semata-mata, ia melibatkan isu undang-undang kontrak dan undang-undang tanah.

Sebagai contoh, sekiranya anda beli rumah dengan harga RM350,000.00, dan bayaran tersebut hendaklah dijelaskan dalam masa tiga bulan daripada tarikh perjanjian jual beli. Apa akan jadi sekiranya anda gagal menjelaskan bayaran tersebut dalam tempoh masa yang ditetapkan?

Oleh kerana itu, penting untuk anda melantik peguam hartanah untuk memudahkan urusan jual beli hartanah. Kebiasaanya peguam anda akan menyediakan Surat Perjanjian Jual Beli atau Sales Purchase Agreement (SPA) untuk memastikan hak pindah milik. SPA adalah satu kontrak penting dalam urusan jual beli.

Jadi, sekiranya anda tidak mahir dalam urusan perundangan, janganlah ambil risiko untuk uruskan sendiri urusan jual beli hartanah anda. Kelak, apabila berlaku sesuatu perkara yang melibatkan isu perundangan, pasti ia akan menyebabkan kesusahan kepada anda.

Sekiranya anda melantik peguam, pastinya segala hak dan kepentingan anda berkaitan dengan urusniaga jual beli hartanah tersebut akan sebaik mungkin dilindungi oleh peguam anda.

 jual beli hartanah johor



2. Memudahkan kelulusan pinjaman hartanah
Jika anda melantik peguam, peguam juga boleh tolong uruskan urusan pinjaman / pembiayaan pembelian hartanah anda, dengan bank di mana firma mereka menjadi panel kepada bank tersebut.

Kelebihannya adalah, urusan kelulusan pinjaman / pembiayaan hartanah anda akan menjadi lebih mudah, dan cepat berbanding jika anda serahkan sendiri permohonan pinjaman / pembiayaan tersebut terus kepada bank.

Selepas pinjaman/ pembiayaan tersebut diluluskan, secara automatic peguam yang sama akan uruskan urusan dokumen pinjaman/ pembiayaan hartanah anda. Jadi, kelebihannya adalah, anda hanya perlu gunakan khidmat satu peguam sahaja untuk kedua-dua urusan tersebut, iaitu urusan jual beli dan urusan pinjaman perumahan.

Sebaliknya, jika anda sendiri yang serahkan permohonan pinjaman/ pembiayaan tersebut terus kepada bank, berkemungkinan besar, pihak bank akan melantik peguam lain untuk menyediakan dokumen pinjaman/ pembiayaan hartanah anda.

Jika itu berlaku, anda terpaksa menggunakan khidmat 2 orang peguam. Perkara tersebut sedikit sebanyak boleh melewatkan urusan dokumentasi pinjaman/ pembiayaan anda.

Begitu juga proses jual beli hartanah lelong, selepas anda menang sebagai pembida anda diberi tempoh 120 hari untuk menyelesaikan beberapa perkara penting. Sekiranya tidak, 10% deposit bank draf anda akan lesap, ini bermakna penting untuk anda mengambil khidmat firma guaman hartanah.

Sekirannya anda memerlukan khidmat Firma Guaman atau anda mencari Peguam Hartanah untuk membantu dalam proses jual beli hartanah, anda boleh datang ke Pejabat Firma Guaman di bawah atau hubungi jika mempunyai sebarang soalan.


Sila hubungi :

019-2061053 (Personal)
07-2210227 (Office)



Alamat :


08-13 Menara TJB, Jalan Dato Syed Muhd Mufti
80000 Johor Bahru, Johor Darul Tak'zim







11 Ogos 2017

PREMIER CLINIC ANTARA KLINIK AESTHETIC TERBAIK MENYELESAIKAN PERMASALAHAN ANDA !


REVIEW l Premier Clinic Antara Klinik Aesthetic Terbaik Menyelesaikan Permasalahan Anda ! 

Jika dahulunya, Menara Berkembar Petronas (KLCC) pernah menjadi Mercu kebanggaan Malaysia. Kini kecantikkan juga adalah sebahagian mercu seseorang untuk menampilkan dirinya akan kelihatan terpersona di khayalak ramai. 

Untuk pengetahuan netizen, Klinik Aesthetic adalah klinik kecantikkan untuk seseorang agar lebih tampil cantik dan berkeyakinan tinggi. Apa yang lebih menarik di Premier Clinic, ia menawarkan rawatan kecantikkan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. 

Peredaran zaman telah bertukar, kini kaum lelaki lebih metroseksual menjaga aura luaran untuk tampil bergaya. Maka tidaklah pelik, jika permintaan barangan penggayaan industri fesyen lelaki semakin pesat berbanding wanita. Dalam hal ini, lelaki sedar bahawa pentingnya penjagaan rawatan muka dan sebagainya. 

Di Premier Clinic, mereka yang hadir untuk membuat rawatan akan diberi satu sesi consultation bersama Doktor Aesthetic untuk mengetahui lebih lanjut permasalahan yang dihadapi oleh pesakit.

 Klinik Aesthetic

Ketika hadiri sesi Consultation dan Treatment beberapa bulan yang lepas, aku telah disambut baik oleh Mrs Suize Wong iaitu Branch Manager Premier Clinic di Puchong Jaya. Untuk pengetahuan korang, Mrs Suize dan beberapa staff di Premier Clinic Puchong Jaya sangat friendly. Hal ini menambahkan keyakinan buat diri aku, bahawa Premier Clinic bukan sekadar Klinik Aesthetic untuk kecantikkan semata-mata, tapi mempunyai sikap kecantikkan yang ramah mesra kepada pesakit yang hadir. 


Klinik Aesthetic

Mrs Suize Wong telah memperkenalkan Dr Lai Wai See sebagai doktor yang bertugas pada ketika itu. Ketika aku diberi penerangan oleh Dr Lai Wai See, Dr Aesthetic ini sangat menitik beratkan soal penjagaan kulit wajah dan menerangkan bagaimana pertumbuhan jerawat terjadi. 

Dr. Lai Wai See mengatakan bahawa, jika kita tidak membasmi jerawat yang berada di dalam sel kulit muka, kemungkinan pertumbuhan jerawat kerap berlaku, walaupun kita menggunakan pelbagai produk muka atau rawatan hanya diluar sahaja. 

Seterusnya, Dr. Lai Wai See juga memperkenalkan rawatan terbaru di Malaysia iaitu "Naro Fractional RF (Radio Frequency)" atau dikenali sebagai rawatan Vinus Viva. Vinus Viva antara rawatan yang sesuai untuk semua jenis kulit wajah. Untuk korang tahu lebih lanjut, korang boleh dapatkan penerangan dari Doktor Kecantikan di Premier Clinic.


Antara rawatan kecantikan yang disediakan oleh Premier Clinic adalah :


  • Active Acne & Acne Scar
  • Fat / Weight Loss
  • Pigmentation / Age Spot
  • Pores / Texture
  • Skin Disease & Joint Problem
  • Wrinkles / Fine Lines
  • Facial Sculpting / Contouring
  • Birthmark
  • Bioidentical Hormones & Anti-aging
  • Body Contouring
  • Saggy Skin
  • Under Eye / Eye Bags
  • Dull Skin
  • Melasma
  • Permanent Hair Removal
  • Strech Marks
  • Keloid Removal
  • Broken Capillaries
  • Excessive Sweating
  • Spider Vein / Fine Veins Removal
  • Skin Lightening
  • Milia / Oil Seeds / Mole / Wart Removal
  • Tattoo Removal
  • Hair Loss / Balding
  • Cellulite
  • Fungal Infection
  • Vaginal Rejuvenation



Dr. Lai menyarankan aku untuk melakukan rawatan "laser" untuk menghilangkan kesan parut jerawat dan sel kulit mati. Untuk pertama kalinya, aku merasai rawatan laser ini dan sememangnya rawatan laser ini tidaklah memberi kesan buruk kepada pesakit. 

Langkah pertama, mereka meletakkan serta meratakan krim kebas sebagai bius sebelum melakukan rawatan laser. Proses rawatan bius ini selama 45 minit - 1 jam untuk memberi kesan kebas di kulit wajah untuk mengurangkan kesakitan sebelum rawatan laser dimulai.  

Langkah kedua, selepas proses bius di kulit wajah. Kulit wajah pesakit akan dibersih semula untuk proses selanjutnya, iaitu rawatan laser.



Langkah seterusnya, rawatan yang ditunggu-tunggu akan dimulai. Perasaan debar juga menghantui diri aku, maklumlah ketika proses consultation, aku di ingatkan selepas proses rawatan laser ini. Kebanyakkan wajah pesakit akan kelihatan merah untuk beberapa hari. Kebiasaanya, lebih kurang 2-3 hari bergantung kepada kulit seseorang.

Dekat sini aku ingin berkongsikan ketika menjalani rawatan laser. Aku akui sendiri, rawatan laser agak perih ketika menjalani. Tetapi, kesan bius dimuka dapat mengurangkan kesakitan di kulit wajah, kadar kesakitan aku rasai 4/10. Betul orang kata "Beauty is Pain". Ada juga beberapa kenalan aku berkongsi, ketika mereka menjalani rawatan laser di luar, ada yang tidak memakai bius. 

Berdasarkan pengalaman aku sendiri, Premier Clinic adalah klinik aethetic yang mementingkan keselamatan dan kualiti sesebuah rawatan yang dilakukan. 

Selepas menjalani rawatan tersebut, wajah aku kelihatan merah. Tetapi, kurang 24 jam merah di kulit wajah aku beransur seperti biasa. 

 Klinik Aesthetic

Untuk memberi ulasan mengenai rawatan ini, aku mengambil masa selama 3 hingga 4 bulan untuk melihat perbezaan selepas melakukan rawatan ini. Pastinya agak memberangsangkan, kerana lapisan parut kulit wajah aku mengelupas dan parut jerawat kian pudar.

 Klinik Aesthetic


Puchong Branch (Seberang IOI Mall)

G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 4, 
Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor.





Taman Tun Dr Ismail (TTDI) Branch

31 Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 
60000 WP Kuala Lumpur.






Bangsar Branch

40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100 WP Kuala Lumpur.





(contactable 7 days a week from 8am - 10pm)


Klinik Aesthetic

Terima kasih kepada Dr. Lai Wai See, Mrs Suize Wong dan beberapa staff Premier Clinic diatas layanan yang baik serta berkongsi tentang penjagaan muka yang sebenar. 



14 April 2017

3 WAX TERBARU DARI DASHING ELITE !

                                         

REVIEW l 3 Wax Terbaru Dari Dashing Elite 
                           
Zaman sekarang hampir semua gaya rambut dipandang sebagai fesyen, panjang, pendek, yang terpacak, gaya santai mahupun kelihatan “edgy”.

Lelaki moden masa kini lebih gemar untuk menjadi lebih kreatif dengan cara memutar, meramas dan menggayakan rambut untuk menghasilkan fesyen tersendiri agar personaliti dan kenyataan itu lebih menonjol.

Gaya rambut hebat adalah elemen yang sempurna untuk menjadikan si jejaka kelihatan “cool”, lebih digemari dan bergaya.

Sesetengah lelaki lebih gemar untuk menggunakan satu gaya ke pejabat, dan menukar gaya rambutnya apabila mereka keluar. Paling penting bagi mereka adalah produk penggayaan rambut terbaik yang memudahkan mereka mereka gaya rambut, dan memastikan gaya tersebut kekal sepanjang hari!


                        Wax elite

                        Wax elite

Memperkenalkan ELITE On The Go Hair Wax : Wax untuk gaya berkekalan!

Rangkaian ELITE Hair Wax d
engan formulasi mudah bilas dan mudah digayakan ini hanya memerlukan penggunaan minimum, bagi menghasilkan kesan maksimum, semuanya terkandung dalam pembungkusan yang menarik.

Produk ini membolehkan si jejaka mengubah bentuk gaya tanpa perlu mengaplikasi semula wax bila-bila masa dan di mana sahaja untuk gaya rambut yang baru.

Elite m
enjadikan semuanya mustahil untuk lelaki melangkaui batasan bagi mendapatkan gaya rambut yang mereka inginkan. Dengan pek mudah guna ELITE ON THE GO baharu, si jejaka akan sentiasa bersedia untuk tampil bergaya.

Gayakan mengikut keinginan anda! tampil santai, atau gaya berani, rekaan “rugged”, mahupun kekal terpacak atau nampak basah. ELITE adalah cara terbaik untuk gaya berkekalan!

                      Wax elite

Spiky Web 


Mencipta gaya lawan graviti yang sentiasa terpacak! 

Awas ! Jejaka yang inginkan sesuatu yang lebih buat dirinya akan menjumpai segalanya dalam bekas merah jambu neon ini. 

                    

Wavy Loose

Menjadikan segalanya santai dan mudah untuk jejaka yang tampil bersahaja. Hanya bekas biru ini yang anda perlukan untuk tampil menawan tanpa tekanan!


                        Wax elite

Shiny Wet

Melangkau lebih berbatu dari yang biasa. Calit pada bekas hijau ini dan gayakan rambut agar kelihatan lebih bersinar, bertekstur dengan hasil yang menakjubkan!
                        Wax elite

Rugged Matte

Untuk si jejaka yang berbahaya. Bekas kelabu gelap ini mampu menyembunyikan rahsia anda. Tampil lebih serius dengan kurang kilat membuatkan anda kelihatan benar-benar bahaya.


ELITE Hair Wax kini boleh didapati dalam dua saiz. Pek 68g berharga RM17.10 setiap satu manakala saiz poket On the Go pula berharga RM5.90 setiap satu. Cipta apa sahaja gaya rambut yang anda inginkan dengan variasi ELITE yang terdiri daripada fibre, clay ataupun wax.

Kini anda tidak akan terhad dengan satu gaya rambut sahaja. ELITE boleh didapati di semua cawangan runcit utama, pasar raya besar dan farmasi terkemuka.



                               
                               



27 Mac 2017

7 TIPS MELANCONG KE NEGARA REPUBLIK SINGAPORE

                            

Travelog l 7 Tips Melancong Ke Negara Republik Singapore

     Travel sudah tentu menjadi impian seseorang untuk melancong ke luar negara sama ada dekat mahupun jauh. Ia ibarat menjadi rutian tahunan seseorang untuk melepaskan tekanan setelah penat lelah bekerja. Ada juga beranggapan melancong sebagai ganjaran untuk diri sendiri. 

    Tapi, pernah tak korang terfikir? korang mengalami masalah ketika di pusat pemeriksaan Imigresen atau kastam. 

    Segmen kali ini, aku ingin kongsikan tips untuk melepasi pusat pemeriksaan negara Republik Singapore. Tentu anda terfikir, kenapa pilih Kota Singa ? kenapa tak US, Korea, mahupun negara-negara yang terkenal dengan keindahan pusat pelancongan. Disebabkan rutin kerja aku handle penumpang macam-macam negara, jadi macam-macam ragam aku perlu tempuh. Kerjaya sebagai cabin crew bas tidaklah segah seperti di penerbangan. Bezannya aku menghidangkan di atas jalanraya yang penuh onak dan duri. Faham-faham je lah jalanraya Malaysia ni. 

    Rata-rata netizen beranggapan Kota Singa adalah negara mudah melancong, andai korang ikut 7 tips melancong negara Republik Singapore yang bakal aku kongsikan. 

1. Isi Imigresen Kad (White Card) 

                 

     Penting ke migresen kad sampai perlu diisi. Yaa ! memang penting kalau anda taknak ditinggal bas. Kebiasanya, kalau anda menaiki bas ekonomi ke Singapore, pemandu bas akan edarkan white card terlebih dahulu. Ketika itu, anda jangan berlenggah masa, ambil pen terus isi. 

     Sekiranya anda menaiki bas Eksekutif seperti NICE IMPERIAL atau Transtar ia dikenali sebagai bas kelas pertama kerana memiliki ruang kabin yang besar. Kalau anda menaiki bas Eksekutif, anda tak perlu khuatir kerana adanya Cabin Crew bas akan guide anda sampai ke destinasi.

3 jenis bas Eksekutif korang boleh survey:

1) NICE Express - Terminal ketibaan dan Perlepasan di KL Sentral dan KTM Kuala Lumpur 

                    tips melancong

                                    tips melancong


2) Transtar Express - Terminal Ketibaan dan Perlepasan di Jalan Imbi, KL.

                       tips melancong ke singapore

                                             tips melancong ke singapore



3) Aeroline Express - Terminal Ketibaan dan Perlepasan di Bandar Utama, Sunway Piramid dan Hotel Corus. 


                           tips melancong ke singapore

                           tips melancong ke singapore


     Jika anda menaiki bas eksekutif, anda akan disediakan "complimentary meals" seperti nasi goreng, spaggethi, nasi lemak, nasi berlauk dan lain-lain mengikut menu yang ditetapkan oleh syarikat bas tersebut. Malah bukan setakat itu sahaja, anda boleh menonton filem secara peribadi. 

    Pastikan anda tidak terlepas pandang untuk mengisi alamat, kemana hala tuju anda selepas masuk ke Kota Singa. Kalau anda menginap di hotel, anda perlu mengisi nama hotel dan jika anda balik hari cuma perlu mengisi "Day Trip". 



2. Tidak dibenarkan membawa tobacco dan Alkohol (Minuman keras)


    Hah ! kebanyakkan bila aku tanya penumpang aku. Ada yang mengaku, ada pula yang tidak mengaku !. Akhirnya sangkut di pengimbas kastam Singapore. Korang hanya dibenarkan membawa sekotak rokok yang perlu dikurangkan 1 batang. Seterusnya, Alkohol antara barangan terlarang dan tidak dibenarkan masuk, jika anda masih berdegil ingin membawa masuk. Alkohol tersebut perlu dikurangkan 1/4 botol. 

    Kalau anda membawa melebihi 1 kotak rokok atau 1 botol alkohol, Seeloknya anda perlu mengistiharkan barang tersebut di kaunter kastam (sebelum proses pengimbas kastam). Kastam Singapore akan mengenakan denda sebagai cukai barangan. Sekiranya anda didapati tertangkap, (tidak mengisytiharkan barang cukaian). Anda akan ditahan, dan perlu membayar cukai atau mungkin anda perlu buang barang tersebut. Proses yang agak lama dan anda bakal ditinggalkan. 


3. Rokok Elektronik (Vape) 


    Aikk ! Vape pun tidak dibenarkan. Yaa ! memang tidak dibenarkan pun. Dekat sana pun memang tidak dibenarkan membuat urusan jual beli. Dekat sana, kalau anda sebut Vape, staff ICA Singapore agak celaru sikit. Jadi, seeloknya korang panggil "Electronic Cigarette". Ingat ! vape barangan terlarang. Kebiasanya, anda ade 1 pilihan iaitu buang dalam tong sampah atau korang ditahan dan secara tidak langsung anda akan ditinggalkan bas. 



4. Mengelakkan Beratur PANJANG di Pusat Pemeriksaan ICA.


    Point no. 4 sangat-sangat penting kalau anda taknak kena beratur sampai 2-3 Jam. Tipulah sampai 2-3 jam, tak percaya cubalah. Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Singapore mengambil jangkaan masa 5 jam. Demi mengelakkan anda beratur panjang, pastikan anda tidak sampai diantara waktu 12 tengahari hingga 7 petang oleh kerana sekumpulan warga dari negara China berpusu-pusu masuk ke Singapore. 

    Begitu juga kalau keluar dari Singapore, pastikan korang balik sebelum 1 tengahari atau selepas jam 9 malam. Elakkan balik hari jumaat selepas 6 petang, pada waktu itu ramai pekerja Malaysia pulang ke Malaysia termasuklah warga Singapore bercuti di Kuala Lumpur.



5. Tidak Dibenarkan Sesekali Menangkap Gambar Atau Merekod Sebarang Video


    Yaa ! walaupun nampak pelik. Tapi korang perlu mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh Imigration & Custom Authority (ICA) di Kastam Singapore. Sekiranya korang masih berdegil selfie di dalam Kastam Singapore, anda mungkin bakal diambil tindakan dan disoal siasat. 

    Jangan ambil mudah bab ni !. Jadi sekiranya anda ditangkap oleh staff ICA, bukan setakat disoal siasat, korang turut dimarahi dan perlu membuang gambar tersebut.


6. Melancong Dengan Bajet Yang Rendah


    Memandangkan pertukaran wang Malaysia ke Singapore yang agak tinggi. Mungkin anda boleh melancong tanpa menginap disana. Kebiasanya, penumpang dari "worldwide", mereka akan menaiki bas 12 pagi dan tiba di Singapore lebih kurang 5 pagi. Dan mereka akan menghabiskan masa di Kota Singa sampai lewat petang. 

    Kebiasanya, mereka akan pulang ke Malaysia menaiki bas jam 8 malam. Dekat sini, korang dah dapat "save budget". Kalau anda "backpackerz" seorang diri, anda boleh menginap hostel di Singapore dengan berharga 35$ Sin Dolar.

    Apa yang anda perlu tahu jika anda menaiki bas "midnight". Anda tak perlu beratur panjang di Imigresen atau kastam kerana pada waktu itu, perkhidmatan bas agak kurang berbanding waktu siang. Aku mencadangkan agar korang mengambil bas Nice Express jika korang ingin menaiki bas midnight.


7. Ditinggalkan Bas Ketika Di Kastam Singapore. 


     Sepanjang aku bekerja, kebiasanya penumpang yang ditinggalkan mempunyai masalah dan beratur terlalu panjang. Untuk anda warga Malaysia agak susah untuk mempunyai masalah passport di sana melainkan korang membawa rokok berkotak-kotak, rokok eletronik dan lain-lain. 

    Anda jangan pelik, kalau nampak warga timur tengah berparti di dalam pejabat, kebiasanya mereka akan disiasat. Maklumlah, negara Kota Singa beranggapan mereka adalah "terrorist". Begitu juga lelaki Indonesia, mereka juga pun turut disiasat, untuk mengelakkan membuang masa, aku terlebih dahulu mengaturkan penumpang yang keberangkalian ditahan berbaris dihadapan. 

    Oleh itu, jika anda ditinggalkan di Kastam Singapore. Tak perlu rasa takut, risau dan sebagainya. Anda boleh risik dekat pemandu bas express dan bertanyakan jika korang boleh tumpang ke terminal yang mereka tujui. 


    Akhir kalam, aku berharap 7 tips perkongsian ini dapat membantu dan memudahkan mereka yang ingin melancong ke negara Republik Singapore. Walaubagaimanapun, perkongsian ini adalah perkara asas yang netizen perlu tahu jika ingin melancong menaiki perkhidmatan bas express. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

blogr.my

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign