18 Oktober 2018

RESTORAN LEMON TREE MENYAJI PELBAGAI STYLE MASAKAN DI JOHOR BAHRU

Masakan Menarik di Johor Bahru

REVIEW l Restoran Lemon Tree Menyaji Pelbagai Style Masakan di Johor Bahru


Berborak tentang makanan tak pernah lekang di mulut kita semua, dan ia bagaikan terapi minda setiap orang apabila dihidangkan pelbagai menu. 

Masakan Menarik di Johor Bahru

Setiap kali hadir dalam review makanan, pasti mencari perbezaan yang dihindangkan untuk menggamit kelazatan yang disajikan. 

Restoran Lemon Tree berjaya membawa satu kelainan dari yang lain dengan menyajikan pelbagai style masakan untuk memenuhi citarasa pelanggan yang hadir. 

Masakan Menarik di Johor Bahru


Masakan Menarik di Johor Bahru

Mr. Jeffery Bong (Founder of Lemon Tree Restaurant) membawa pelbagai style masakan. Antaranya, Italian food, Pizza serendah harga RM21-80, Western food dan semestinya selera tekak kita iaitu all Asian food. Korang bayangkan korang boleh menikmati semua hidangan dengan harga yang sangat berpatutan 




Masakan Menarik di Johor Bahru

Kebanyakkan Ibu bapa akan pening kepala ketika ingin membawa anak-anak makan diluar, maklumlah kebanyakkan restoran lebih memenuhi menu masakan jenis dewasa. Anak bahagia korang pun bahagia. hehe

Masakan Menarik di Johor Bahru

Masakan Menarik di Johor Bahru

Masakan Menarik di Johor Bahru

Masakan Menarik di Johor Bahru

Pembuka hidangan yang pertama disajikan "Garden Salad Salmon Chunk with Italian Vimaigrette Dressing" dengan harga RM16-80 sahaja. Salad yang sangat ranggup dituangan bersama sos untuk menambah keenakan ikan salmon.  

Masakan Menarik di Johor Bahru

Bagi mereka penggemar dalam masakan Western Food, sangat mengalukan. Bagi aku, hidangan Aglio Olio cukup menyelerakan dan sempurna kerana beberapa kombinasi seafood ketika dihidangkan. Rasa sangat perfect ! tidak berminyak dan yang paling best spagetti yang agak pejal dalam erti kata tidak terlebih rebus atau terkurang. Harga yang tidak masuk dek akal hanya RM8-00 sahaja !



Masakan Menarik di Johor Bahru

"Mushroom Grilled Perch Fish" atau melayunya ikan Jenahak di grill bersama kuah cendawan. Nampak simple tapi sangat sedap, korang boleh try dengan harga RM14-80 sahaja !

Masakan Menarik di Johor Bahru

Menu seterusnya "Black Pepper Egg & Cheese Beef Burger", daging yang sangat lembut dan padat di dalam hidangan yang disajikan bersama roti yang sangat lembut. Gila kalau tak lembut dan sedap sebab kesemuanya mereka membuat dengan sendiri.Harga yang sangat berbaloi serendah RM18-80 sahaja.

Masakan Menarik di Johor Bahru

"Mostaccioli Chicken Bolognese" RM13-00 sahaja

Agak kurang jenis pasta Mostaccioli, tapi dalam diam secara tidak sengaja telah berjaya menghabiskan dengan sempurna. Mungkin faktor kuah bolognese yang memikat hati kot. 

Masakan Menarik di Johor Bahru

Masakan Menarik di Johor Bahru

Kalau korang datang kesini, wajib order "Thai Style Minced Chicken Pizza" dengan harga RM20-80. Ramai yang tanya, mana best menu yang boleh recommended. Semestinya adalah Pizza yang dihidangkan dengan sempurna.

Apa yang menarik, roti yang sangat lembut, gebu, gebas bersama ayam dengan dilampahi cheese yang meleleh. Paling best, walaupun pizza korang dah sejuk tapi tetap maintain ranggup dan lembut.  

Masakan Menarik di Johor Bahru
Black Pepper Chicken RM 10-80


Masakan Menarik di Johor Bahru

Masakan Menarik di Johor Bahru

Penutup, korang boleh order kek Coklat dan Tiramisu yang sangat lembut. Paling penting tidak terlalu manis. Dessert dengan serendah harga RM9-80 sahaja.


Tahniah Restoran Lemon Tree atas pembukaan cawangan yang ketujuh ! 

CAWANGAN DESA JAYA 
(Operation Hours : 11.30am - 10.30pm)
No. 33, Jalan Danau 3, Taman Desa Jaya
81100 Johor Bahru, Johor. 

Masakan Menarik di Johor Bahru


07 Oktober 2018

AIRASIA AND TOURISM PERAK GOOD RELATIONSHIPS IN TOURISM


MEDIA l AirAsia and Tourism Perak Good Relationships in Tourism 


Malaysian is what we called is a food heaven, because we are country easy to find halal food for Muslim religion and we are also have Indian food, Chinese cooking style, western food, middle east and other things.

Travelling is becoming a hobby for most Malaysians, especially of the Gen Y (millennial). It is understandable as travel is becoming affordable with flights getting cheaper and we are also proud our country because a part of powerful passports in the world


 


Firstly, i would like to say thank you AirAsia and Perak Tourism invited and bring me the first flight JHB to Ipoh. I'm a part of AirAsia blogger community, not too late to mention congratulations to AirAsia as a opening of new routes JHB to Ipoh. 


Menteri Besar of Perak AB Tuan Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu  & 
Riad Asmat (AirAsia Malaysia CEO) give goodies bag first flight
passenger from Johor Bahru.
 


AirAsia flight AK6082, operated by an Airbus A320 departed Senai International Airport at 7:30 a.m. and arrived at Sultan Azlan Shah Airport at 8:40 a.m. Guests on board the inaugural flight were greeted by Menteri Besar of Perak YAB Tuan Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu, State Finance Officer Dato' Abu Bakar bin Haji Said, State Tourism, Arts and Cultural Committee Chairman YB Tan Kar Hing, Tourism Perak CEO Zuraida Md Taib, Tourism Malaysia Perak State Director Mohd Roslan Abdullah, Malaysia Airports Acting Group CEO Raja Azmi Raja Nazuddin, AirAsia Group Berhad Board of Director Dato’ Aziz Bakar and AirAsia Malaysia CEO Riad Asmat.


 

Good news for our local, 1st October 2018 AirAsia’s inaugural flight from Johor Bahru to Ipoh, adding an exciting new destination to the airline’s extensive network. You know why, AirAsia choose Ipoh as a new destination because high demanding our local when i'm attended Press Conference at Sultan Azlan Shah Airport, Ipoh. You know what, if your take bus from Larkin, Johor Bahru to Ipoh approximately seven (7) until eight (8) hours if not jammed. But, if you take flight you can be there approximately 1 hours without beyond circumstance.

 

What we can see, both parties like give and take in political to make sure they have good relationships both of them, because of what transportation to easy our local to travelling and spend time for they family. 


Menteri Besar of Perak YAB Tuan Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu said, “The state government is truly excited to welcome new visitors to Perak and I would like to applaud AirAsia for launching the route. We have no doubt that AirAsia’s four times weekly direct services will further boost the number of visitors to the state and contribute significantly to the state’s economy. Looking ahead, the state government is setting up Perak Tourism Action Council (PTAC). Among the first tasks for PTAC is to come up with a masterplan to drive the state’s tourism sector. This includes the rebranding of the state’s tourism, including Ipoh, to lure more domestic and foreign visitors. We have full confidence in AirAsia to play its part as our strategic partner to further promote Perak.”



AirAsia Malaysia CEO Riad Asmat said, “We are delighted to launch direct services to Ipoh, a long-anticipated addition to our route network. The launch of this new service is a testament to our continuous effort to extend our reach domestically. We have been aggressively expanding our network from Johor Bahru to enable more people to fly from and to this charming city. In addition to Johor Bahru - Ipoh services, we have also commenced direct flights from Johor Bahru to Alor Setar today. We are confident both Ipoh and Alor Setar will be extremely popular destinations for business and leisure travellers.”



Ipoh marks AirAsia Malaysia’s (flight code AK) 17th domestic destination and the 16th route from Johor Bahru hub. In addition to Ipoh, AirAsia also flies from Johor Bahru to Bangkok, Jakarta, Surabaya, Ho Chi Minh City, Guangzhou, Kuala Lumpur, Penang, Langkawi, Kuala Terengganu, Kuching, Miri, Sibu, Kota Kinabalu, Tawau and Alor Setar.



CONGRATS AIRASIA !


15 Julai 2018

TEXAS CHICKEN PASTI NAK LAGI !


REVIEW l TEXAS CHICKEN PASTI NAK LAGI ! 

Jika kita berborak tentang fast & food, tentu korang akan terpikir McDonald's, Kentucky friend chicken dan lain-lain. 

Sememangnya kewujudan Texas Chicken bukanlah hari ini baru kita dergari, malah restoran fast & food ini sudah dikenali di beberapa negeri seperti Selangor, Negeri Sembilan dan Wilayah Persekutuan. 

Baru-baru ini, Texas Chicken telah membuka serta memperluaskan francaisnya di Selatan tanahair iaitu di Johor Bahru City Square kerana mempunyai permintaan tinggi serta untuk menarik minat penduduk di Selatan tanahair. 

Tentu korang tertanya, sedap sangat ke Texas Chicken sampai korang patut pergi, mybe belum cuba belum tahu. Orang kata, kalau tak kenal maka tak cinta. Jika korang tanya aku, sedap ke tidak, sudah tentu yaaaa, kelainan crunch yang tidak dapat disangkal lagi. 

Okayyyy, let's menikmati "Its Crunch Time" 

 


Actually, pada mereka yang suka menikmati kerangupan serta kepedasan yang berapi seperti kapal api, korang boleh order Spicy Chicken. hah ! tak cukup pedas, nak lagi pedasssssssss........  


Okay, ini memang pedasss! disebabkan perasaan berkobar nak tahu dimana tahap kepedasan Ayam Keju Berapi ni ! sumpah memang nak lagi. Even pedas sekalipun, Perghhhh! memang nak lagi.




Apa yang menarik Biskut ni, sangat lembut dan tidak muak 












Apa yang menarik lagi di Texas Chicken, korang nak refill air sampai 10 kali pun takde masalah. So, jangan lepaskan peluang. Datang dan menikmati sendiri dengan kelainan serta kelazatan di Texas Chicken. 

Akhir sekali, sekalung tahniah Texas chicken ! atas pembukaan cawangan baru di City Square, JB untuk kali pertama di selatan tanahair


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by Faez laaaaaa